CHP aday listelerini geç verdi! Karar verildi

TAKİP ET

CHP, yerel seçimler için aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na geç teslim etti. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği saat olan 17.00'den sonra CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, belediye başkanlığı, belediye meclisi, il genel meclisi üye adaylarının listesini saat 17.02'de İlçe Seçim Kurulu'na teslim etmeye çalıştı. Bu durum CHP'nin seçime katılamama tehlikesi yaşamasına neden oldu.

İl Seçim Kurulu, listeyi geç teslim etmeleri sebebiyle alındı makbuzu vermezken, son kararın seçim kurulunda olduğunu bildirdi. Ancak toplanan İl Seçim Kurulu'nda listeler oy birliğiyle kabul edildi. CHP İl Başkanı Vedat Yaşar, yaşanan gecikme nedeniyle üzüntü yaşadıklarını belirterek, diğer partilere demokrasi adına teşekkür etti.

BAŞKAN ADAYI TEŞEKKÜR ETTİ

CHP Belediye Başkan Adayı Bayram Karadağ, demokrasiye destek veren diğer partilere teşekkür ederek, "Cumhuriyet Halk Partisi bu seçimde kendi mücadelesini yapacak. Herkes Karabük'ün nasıl daha iyi olabileceğini anlatacak. Çünkü bu ülkenin taşında toprağında CHP vardır" dedi.

MANİSA'DA DA GEÇ GİRİLDİ

Ayrıca, Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde de CHP'li Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Zeki Bilgin'in adaylık başvurusu ve meclis üyeleri listesi, YSK sistemine geç girilmesi sebebiyle kabul edilmedi. CHP yönetimi, elektrik kesintisi nedeniyle listenin 17.08’de girildiğini iddia ederek, itirazda bulundu. İtiraz süreci devam ediyor.