CHP Atakum Belediye Başkan adayı Serhat Türkel: "Sırtımdaki heybe boş!"

TAKİP ET

CHP Atakum Belediye Başkan adayı Serhat Türkel, "Kamuoyunda konuşulduğu iddialar gibi sırtımda dolu bir heybem olsaydı emin olun belediye başkanlığı yoluna çıkmazdım. Alnıma çalınacak tek bir kara leke bile yok" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum Belediye Başkan adayı Serhat Türkel, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Programa, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, CHP Atakum İlçe Başkanı Adem Kürek, CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cevat Öncü ve yerel ve ulusal medyanın temsilcileri katıldı.

Atakum'un potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçlayan projelerinden söz eden Serhat Türkel, 'şeffaf yönetim ve katılımcı belediyecilik' vurgusu yaptı.

CHP'li Serhat Türkel, şeffaf yönetim anlayışını benimseyerek, belediye kararlarının halkla birlikte alınacağını vurguladı. Katılımcı belediyecilikle, Atakum sakinlerinin görüşlerinin önemsenerek, kent yönetimine aktif katılımlarının sağlanacağını belirtti. Bu yaklaşımın, şehirde toplumsal uyumu artırarak güçlendireceğini ifade etti.

Programa, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, CHP Atakum İlçe Başkanı Adem Kürek, CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cevat Öncü ve yerel ve ulusal medyanın temsilcileri katıldı.

HEPSİNİN ELLERİNE SAĞLIK

4 dönemdir AK Parti veya CHP'li belediye başkanlarını asla kötülemediğini aksine kentin gelişimine katkı sundukları için teşekkür eden Serhat Türkel, "Hepsini çok seviyorum. Ancak ağır kaldık, yürüdük. Biz koşmaya geliyoruz" dedi. Türkel, "Vatandaşın rahatsızlığı sadece Cemil Başkan'ın dönemine has değil. 4 dönemdir konuşuluyor. Ben hepsini kapsayarak diyorum, siyaset yapmıyorum. Hepsinin yaptıklarına emeklerine, ellerine sağlık. Biz bu kenti daha yaşanabilir, hesap verebilen yönetim anlayışıyla yöneteceğiz" diye kaydetti.

İDDİALARA CEVAP VERDİ

Adaylığı öncesinde ortaya atılan çeşitli iddialara da cevap veren CHP'li Türkel, "Bütün kazanımlarım memleketimde oldu. Ticari hayatımdam siyasi hayatıma, başka bir yerde yaşamadım. Hep Atakum'un Serhat Türkel'i oldum. Kamuoyunda konuşulduğu iddialar gibi sırtımda dolu bir heybem olsaydı emin olun belediye başkanlığı yoluna çıkmazdım. Ki; CHP Genel Merkezi'nin de bunda tasarrufu olurdu. Ben kendimi biliyorum, alnıma çalınacak tek bir kara leke bile yok" sözlerini kaydetti.

CEMİL BAŞKAN, 'ŞERH KOYDU!'

Atakum Belediyesi'nden 'Serhat Türkel'in adaylığının açıklanmasından sonra 18 kişinin işten çıkarıldığı' yönündeki soruya da cevap veren Serhat Türkel, şöyle konuştu; "Başkanımız Cemil beyi en yakın zamanda ziyaret edeceğim. Onun takvimi uygun olmadı. İlk ziyaretimi Cemil Başkan'a yapmak istiyorum. Bu konuyu ben de duydum ancak bende oturmadı. İlk kazandığımz dönemde belediyede proje masasında beraberdik. Hani olur ya her seçim sonrası AK Parti'li ya da CHP'li çalışanların işten çıkarılması konusu gündeme gelir. Cemil Başkan, 'kesinlikle şerh koydu. Kimsenin ekmeğiyle işiyle oynanmayacak' dedi. Yine de bir araya geldiğimizde elbette bu konuyu da konuşup, varsa böyle bir şey nedenlerini öğrenmek istiyorum."