CHP'de 11 Belediye Başkan Adayı Daha MYK'da Onay Aldı

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu toplantısı, Genel Başkan Özgür Özel'in liderliğinde gerçekleşti. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için belediye başkan adaylarının belirleneceği toplantıda, Malatya için Veli Ağbaba, Esenyurt için Gürsel Tekin, Kadıköy için ise Mesut Kösedağı'nın adaylık için ön plana çıktığı öğrenildi.

Belediye başkan adaylarının belirleneceği toplantıda, özellikle Kadıköy, Esenyurt, Beykoz, Bakırköy gibi ilçelerde hangi isimlerin aday gösterileceği merak konusu oldu. Toplantı devam ederken gelen bilgilere göre; CHP'nin Esenyurt'ta Gürsel Tekin, Kadıköy'de Mesut Kösedağı'nın aday gösterilmesinin kesinleştiği ifade edildi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise Veli Ağbaba'nın isminin masada olduğu belirtildi.

Siyasi partilerin belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini en geç 20 Şubat Salı saat 17.00'ye kadar teslim etmesi gerekiyor. Toplantıda, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesi konusu da tartışılacak. CHP'nin bu kentte aday bulmakta zorlandığı, son olarak adaylık teklifinin ünlü sanatçı Haluk Levent'e gittiği ancak olumsuz yanıt alındığı belirtildi.

Toplantıda öne çıkan diğer isimler şunlar:

Ümraniye: Aykut Erdoğdu

Çekmeköy: Orhan Çerkez

Avcılar: Utku Caner Çaykara

Adalar: Ali Ercan Akpolat

Bakırköy: Ayşegül Ovalıoğlu

Beykoz: Alaattin Köseler

Sarıyer: Oktay Aksu

Kağıthane: Tonguç Çoban

Esenyurt: Gürsel Tekin