CHP'de adaylar merkez yoklamasıyla belirlenecek

TAKİP ET

CHP'de belediye başkan adayları merkez yoklaması ile belirlenecek. 81 ile gönderilen genelgede örgüt denetiminde 'önseçim, basit aday ve genişletilmiş aday yoklaması' seçeneklerinin yapılacağı ve merkez yoklamasına kaynak olarak kullanılacağı belirtildi.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | Cumhuriyet Halk Partisi'nde 31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde aday adaylığı başvuru süreci 5 Aralık itibarıyla sona ererken, partinin 'aday belirleme' yöntemiyle ilgili yol haritası netleşti. CHP Parti Meclisi toplantısında alınan karar genelge olarak il ve ilçe başkanlıklarına gönderildi.

MERKEZ YOKLAMASI YAPILACAK

Genel Başkan Yardımcıları M. Gül Çiftçi Binici, Gökan Zeybek, Ensar Aytekin ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke'nin imzasının yer aldığı genelgeye göre; 659 seçim çevresindeki tüm seçim türlerinde adayların, 'merkez yoklaması' ile saptanmasına, aday saptamaya kaynak olmak üzere seçim çevrelerinin özelliklerine göre; 'Örgüt denetiminde ön seçim', 'Örgüt denetiminde basit aday yoklaması', 'Örgüt denetiminde geniş aday yoklaması' yapılarak eğilim yoklaması yöntemlerinin kullanılmasına karar verildi. Bu çerçevede; il başkanlıklarının, ilçe ve belde örgütlerinin görüşü alınacağı belirtildi.

KAMUOYU ARAŞTIRMASI YAPILACAK

CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ, "Samsun açısından baktığımız zaman Asarcık, Bafra, Çarşamba, Havza, Ladik, Salıpazarı ve Terme ilçelerinde adaylarımızı ilçe ve parti örgütü üyelerimizle tartışacağız. İçimizde yapılacak temayülün ardından isimleri Genel Merkezimizin kararı doğrultusunda kamuoyuna açıklanabilir" dedi.

CHP'li Başkan Özdağ, "Gerekli olduğu düşündüğümüz özellikle Atakum, İlkadım gibi yarışma olasılığı yüksek olan ilçelerde aday adayları için kamuoyu araştırması yapılacak. Merkez yoklamasının içeriğinde adayın belirlenmesinde örgütün fikirleri de var. Ön seçim gibi. İl ve ilçe başkanlarımızla toplantımızda bu konuyu görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

ÖZCAN VE İRAK SAMSUN'DA

Diğer yandan CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan ile Parti Meclisi Üyesi Uğurcan İrak Samsun'a geldi. CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Gizem Özcan ve Uğurcan İrak; sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ve esnaflarla buluşma gerçekleştirecek. Atakum ve İlkadım'da başkan aday adayları ile mülakat yapılması sonrası kamuoyunda öne çıkan isimlerinden hazırlayacakları raporu CHP Genel Merkezi'ne sunacaklar.