CHP'de Karne Dönemi

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Samsun'un seçim sonuçlarını 'yüzüm yerdedir' olarak yorumlarken, teşkilatlarda değişimin sinyalini verdi. Özel, "Partiyi aşağı çeken kim varsa bu partide yeri yoktur" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'nci yılı kutlamaları için Samsun'a geldi. Özgür Özel, "CHP Samsun'daki genel performansıyla öz eleştiri yapmaya muhtaç durumdadır. 18 belediyeden birinin kazanıldığı, 1 milletvekilinin olduğu bir CHP kabul edilemez" dedi.

Samsun'daki konuşmasında 'değişim' sinyali veren Özgür Özel, "Uşak, Afyon, Kütahya, Amasya, Kastamonu kazanılmışken, Büyük Taarruzun şehri, Büyük Zafer'in şehri kazanılmışken ilk adımın şehri kazanılmıyorsa başta genel başkan hepimizin yüzü yerdedir. Benim Samsun seçim sonuçlarından sonra yüzüm yerdedir" diye konuştu.

YORULDUM DİYENİN YOLU AÇIK OLSUN!

Partiyi aşağıya çeken ve oyları düşürenleri görevden alacağını vurgulayan Özgür Özel, "Mevcut yöneticilerden enerjisi olan burada kalsın. Yoruldum, çalışıyorum olmuyor, başaramıyorum, bu kadar olur diyenin yol açık olsun. Enerjim var, başaracağım diyen kendine güveniyorsa kalsın ama 6 ay sonraki ankette hala yerinde sayıyorsak kimseyi o yerde tutmam! Bu kadar net söylüyorum. 6 ayda bir karne var. Her anket bir öncekinden önde olacak. Yerinde sayanı yerinde tutmayacağız. Partiyi aşağı çeken varsa o dakikadan sonra bu partide yeri yoktur" şeklinde konuştu.

Seçimler sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı bir TV programında ise "Samsun benim takıntı yaptığım şehir. Samsun'da CHP'yi birinci parti yapmadan bu siyaseti bırakırsam gözüm açık gider" sözlerini kullanmış, Samsun'daki konuşmasında da "Kuzeyde Samsun gönlümün yarasıdır. 31 Mart gecesi siz bütün Türkiye'ye sevinirken, ben kahroluyordum" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Samsun'da yaptığı açıklama il ve ilçe yönetimleri içinde çok konuşuldu. Önümüzdeki süreçte teşkilatlarda değişime gidileceğinin sinyali olarak yorumlandı.

samsun chp atakum özgür özel