CHP'den Taksim Kararına Tepki: 'Biz Taksim'den Vazgeçmiyoruz'

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı arayarak 1 Mayıs'ta Taksim'in kapatılması kararının gözden geçirilmesini istedi. Bu talebin ardından CHP Sözcüsü Deniz Yücel, "Biz Taksim'den vazgeçmiyoruz." dedi. Ayrıca, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de 1 Mayıs için Taksim'de olacaklarını belirterek çağrıda bulundu.

Deniz Yücel, parti genel merkezinde düzenlenen MYK toplantısında yaptığı açıklamada, Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs törenlerine kapatılmasını eleştirdi. Yücel, hükümete seslenerek, kararların terör örgütlerinin tehditlerine göre alınıp alınmadığını sorguladı.

Özgür Çelik ise sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada, 1 Mayıs'ta Taksim'e yürüyeceklerini belirtti ve emeği, adaleti savunmak için Taksim'de olacaklarını ifade etti.

Öte yandan, CHP lideri Özgür Özel'in, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı arayarak Taksim kararının gözden geçirilmesini talep ettiği bildirildi. Özel, kutlamaların Taksim'de sorunsuz yapılması konusunda partisinin teminat verdiğini ifade etti ve Taksim kararının yeniden değerlendirilmesini istedi.

chp özgür özel