CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Diyarbakır ve Mardin Yangınlarına Tepki: DEDAŞ İhmalkar Davrandı

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır ve Mardin'deki yangınların DEDAŞ'ın ihmali sonucu çıktığını belirtti. Yangınlarda 15 kişinin hayatını kaybettiğini vurgulayan Özel, İçişleri Bakanlığı'nın açıklamalarını eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasında çıkan ve 15 kişinin hayatını kaybettiği yangına dair açıklamalarda bulundu. Özel, yangının nedenine ilişkin İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı ilk açıklamanın gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Özel, Diyarbakır Elektrik Mühendisleri Odası, Mardin Tabip Odası ve bağımsız kuruluşların raporlarının, yangının DEDAŞ’ın ihmallerinden kaynaklandığını gösterdiğini söyledi. Özel, "Raporda, yangının elektrik direğinden çıkan kıvılcımların ekinlerin üzerine düşmesiyle başladığı belirtiliyor. DEDAŞ, gerekli tedbirleri almayarak bu yangına adeta davetiye çıkarmış" dedi.

Toplantıdaki Diğer Konular:

CHP Genel Başkanı, grup toplantısında Osmaniye'nin Dereli Köyü'nden CHP'ye katılan kadınlara parti rozetini taktı. Eski Kalkınma Bakanı ve HDP Milletvekili Müslüm Doğan da CHP'ye katılanlar arasında yer aldı.

Özel, spor başarılarından da bahsederek, Berke Saka, Deniz Ertan ve 4x200 metre serbest kadın bayrak takımını tebrik etti. A Milli Futbol Takımı’na da Avrupa Futbol Şampiyonası’nda başarılar diledi.

Yangınların Araştırılması ve DEDAŞ’ın Sorumluluğu:

Geçtiğimiz hafta çıkan yangınların ardından, Özel, "İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığı ve yangının anız yangınından kaynaklanmadığı ortaya çıktı. DEDAŞ'ın ihmalleri bu felakete yol açtı" dedi.

DEDAŞ’a Yönelik Eleştiriler:

Özel, DEDAŞ’ın Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak’ta elektrik dağıtımı ve perakende satış hizmeti verdiğini ve bölgedeki en çok şikayet edilen kurum olduğunu söyledi. Yüksek faturalar, elektrik kesintileri, altyapı sorunları ve tarımsal elektriğin kesilmesi gibi konularda DEDAŞ’a yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Özel’den Ekonomik Eleştiriler:

Özel, hükümetin tasarruf paketini eleştirerek, temsil ve tanıtma giderlerinin arttığını belirtti. Kamu binaları ve taşıt kiralama giderlerinin artmasıyla israfın devam ettiğini vurguladı.

Deprem Bölgesi Ziyaretleri ve Sorunlar:

Özel, 6 Şubat depremlerinin ardından Malatya’yı ziyaret ettiğini ve 16 ayın sonunda yeterli ilerleme kaydedilmediğini ifade etti. Depremde evlerini kaybeden birçok kişinin hala konteynerlerde ve çadırlarda yaşadığını belirtti.

Yargı ve Sorumluluk Talepleri:

Özel, Antakya Ilgın Apartmanı, Selim Köse Apartmanı ve Kahramanmaraş Fazilet Apartmanı gibi binaların yıkılmasıyla ilgili yargı süreçlerine dikkat çekti. Kamu görevlilerinin sorumluluk almadığını belirterek, yaşanan ihmallerin peşini bırakmayacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Diyarbakır mardin yangın tepki dedaş ihmalkarlık samsun haber gündem haber