CHP Genel Başkanı Özgür Özel: En büyük üzüntüm Samsun'u alamadık

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Samsun'da yerel seçim sonuçları ile ilgili özeleştiri yaptı. Özel, "Amasya'yı, Giresun'u, Kastamonu'yu aldık. Samsun'u alamamak en büyük üzüntüm oldu "dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Samsun'a kurmayları ile çıkarma yaptı. Tütün İskelesi'nde gençlerle buluşan Özel, Atatürk Anıtı'nda Samsun yerel seçim sonuçlarına yönelik özeleştiri yaptı. 

Sözlerine 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatan Türkiye'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını anarak başlayan Genel Başkan Özgür Özel, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye'nin kurucu kadrolarının yer almadığı bir müfredat hazırlığı içinde olduğunu belirterek eleştirilerde bulundu. Özel, " Kurucu kadroların isimlerinin anılmadığı bir müfredat hazırlayarak, gençleri yönlendirme hazırlığı içindeler.

Onlara kötü bir haberimiz var! Seçimler için durmadan çalışıyoruz. Hürriyet düşmanları size sesleniyoruz; Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının seçimleri gelecek ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi iktidar olacak. Yerel seçimlerde adaylarımız büyük bir başarı elde ettiler. Büyük bir üzüntümü iletmek isterim. 

Kütahya'yı, Afyon'u Manisa'yı, Giresun'u,  Amasya'yı, Kastamonu'yu alırken, Milli Mücadelenin başlatıldığı kenti alamamızı asla kabul edemiyorum. Samsun'daki partili partisiz, yüreğinde Atatürk ve Cumhuriyet sevgisi olanlar bu durumu asla taşıyamaz. En kısa sürede CHP'yi birinci parti yapmak zorundayız. Samsun'daki Atatürkçüler iktidar için ilk adımı atmalısınız. Yarından itibaren bu durumdan rahatsız olan herkesi CHP'ye, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partiye davet ediyorum, gelin ve bu duruma el koyun. Samsun'da herkesi CHP'ye katılmaya ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisine sahip çıkmaya, seçimlerde Atatürk'ün partisini birinci parti yapmaya davet ediyorum "dedi. 

GENÇLERE SESLENDİ 

Konuşmasında gençlere seslenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Atatürk askerdi, başkomutandı, ülkeyi sadece gençlere emanet etti. Cumhuriyet gençlere emanettir. Bundan sonraki yaşanacak süreçte en büyük sorumluluk gençlerindir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençleri hiçbirşeyden korkmaz, mücadeleden geri kalamaz. Samsun'dan Türkiye'deki tüm gençleri CHP'ye davet ediyorum.  Samsunlular bu kenti kendi haline bırakmayın. 

Bu partiyi kendi haline bırakmayın, Atatürk'ün emaneti sizdedir. Son sözüm şudur; Elbette kolay yol yürüyemeyeceğiz, bize yolu gösteren 'dinlememek üzere yola çıkanlar yorulmazlar' demiştir. Bu gece sözüm var Samsun'da yatıyorum. CHP Samsun'da birinci parti olana kadar, en çok  belediye başkanı çıkarana kadar, milletvekili çıkarana kadar sizinle birlikte mücadele edeceğim. 

Azimliyiz, kararlıyız yine başaracağız. Sizler kahraman Cumhuriyetçilersiniz. Siz Atatürk'ün askerlerisiniz "dedi. 

samsun samsun haber CHP son dakika özgür özel