CHP İlkadım'da gergin toplantı!

TAKİP ET

CHP İlkadım Danışma Kurulu toplantısında İlçe Başkanı Metin Telatar ile aday Murat Şenel arasında gerginlik çıktı. Raporda; "medyaya söz verdiği ödemeleri yapmadı" tespiti üzerine Şenel, "Bunu buraya yazmak şerefsizliktir" diye bağırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanlığı'nda yerel seçimin ardından İlkadım İlçesi Danışma Kurulu toplantısı gerçekleşti. Oldukça gergin geçen toplantıda tansiyon yükseldi, tartışmalar yaşandı ve karşılıklı ağır ifadeler kullanıldı.

31 Mart'ta CHP, adayı Murat Şenel ile girdiği seçimlerde 42 bin 669 oy ve yüzde 25,06'lık oy oranıyla üçüncü parti çıktı, İlkadım Belediyesi kazanılamadı.
CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ'ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar hazırladığı raporu okudu ve hangi gerekçelerle İlkadım Belediyesi'nin kazanılamadığını anlattı, rapor masaya yatırıldı. Raporda okunan tespitlerde CHP'nin adayı Murat Şenel'e yönelik detaylara ağırlık verildi.

İLKADIM RAPORUNDA YOK YOK!

Metin Telatar, raporunda aday Murat Şenel'in seçim propagandasında teşkilattan uzak çalıştığını ve kendi bürosunda planlama yaptığına dikkat çekti. Özellikle bazı isimlere eğilim yoklaması sürecinde meclis üyeliği sözü verdiğini, listeye konulmayanların İlkadım İlçe Başkanlığı'nda gerginliklere neden olduğunu hatırlattı.

Tek tek nedenleri sıralarken tüm uyarılara rağmen teşkilatta bağlantılı şekilde çalışmaması, araç, tanıtım ve medya planlaması için rakip adaylara kıyasla yeterli bütçe oluşturmadığına vurgu yapılarak, yerel basın kuruluşlarıyla yaptığı anlaşmaların ödemelerini yapmadığına dikkat çekildi.

Toplantıda söz alan Murat Şenel, rapora "yerel basın kuruluşları ile yaptığı anlaşmaların ödemelerini yapmadı" ifadesine sinirlenerek, "Bunu buraya yazmak şerefsizliktir, benim borcum borçtur, ben hallederim, bu maddenin raporda ne işi var!" dediği öğrenildi.

MECLİS ÜYESİ LİSTESİNİ POLİSLE GÖTÜREBİLDİK

Raporda, "Belediye meclis üyeleri listesinin YSK'ya teslim edileceği son gün adayın (Murat Şenel) 'meclis üyeliği' sözü verdiği kişiler ilçe başkanlığımıza geldiler. Başvuruları olmadığı halde kendi isimlerini yazdırmak için olay çıkardılar. Adayı (Murat Şenel) çağırdık, gelmedi.

Baktık olaylar büyüyecek, emniyete bilgi verdik. Meclis üyesi listesini son dakikada polis eşliğinde yetiştirebildik" denildi. Raporda ayrıca parti içi hesaplaşma peşinde olan bazı grupların seçim çalışmalarını sabote etmeye çalıştıkları da belirtildi.
 

samsun samsun haber CHP ilkadım gerginlik toplantı