CHP-İYİ Parti Arasında Tansiyon Yükseliyor! "İstesek En Az 10 Vekil Gelir..."

TAKİP ET

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın "Biz istesek İYİ Parti'den en az 10 milletvekili CHP'ye gelir" şeklindeki açıklamaları, İYİ Parti cephesinde büyük rahatsızlık yarattı. Bu ifadeler, siyasette normalleşme adımlarının konuşulduğu günlerde iki parti arasındaki tansiyonu artırdı.

Günaydın’ın Sözleri İYİ Parti'yi Rahatsız Etti

TV100 ekranlarında konuşan Günaydın, "Biz istesek İYİ Parti'den en az 10 milletvekili CHP'ye gelir. Ama bizim derdimiz skor yapmak değil" dedi. Bu açıklama, İYİ Parti’de büyük bir tepkiye neden oldu.

Kavuncu: "Bu Nezaketten Yoksun Açıklamaları Kınıyorum"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Günaydın’ın ifadelerini sert bir dille eleştirerek, "CHP'nin bir grup başkanvekilinin yaptığı 'İstesek İYİ Parti'den en az 10 vekil CHP'ye gelir ama biz skor peşinde değiliz' açıklaması ne siyasi etiğe ne de nezakete sığar. Bu nezaketten yoksun açıklamaları kınıyorum" dedi.

Toktaş: "Siyaset Skor Değil, Edep ve Nezakettir"

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Hasan Toktaş da Günaydın’ın açıklamalarına tepki gösterdi. "Siyaset sadece skor yapmak değildir, biraz da edeptir, biraz da nezakettir" diyen Toktaş, "Güç zehirlenmesine kapıldıkça siz, siyasi nezaketi elden bırakıyorsunuz sayın Gökhan Günaydın. Bu açıklamanızı esefle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

iyi parti chp