CHP'li Atilla Tekcan: 'Suda TÜFE denilen baş belası kaldırılmalı'

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Dr. Atilla Tekcan, suda yüzde 15'lik indirimi yeterli bulmadığını belirterek, "Suda TÜFE denilen baş belası kaldırılmalıdır "dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB) Meclisi CHP Grup Başkanvekili Dr. Atilla Tekcan, suya yapılan yüzde 15'lik indirimin yeterli olmadığını belirterek, her ay faturalara yansıtılan TÜFE zammının kaldırılmasını talep etti. 

SU, ENERJİ FATURALARINI GEÇTİ 

TÜFE zammını baş belası olarak nitelendiren Tekcan, "Kimse suda indirim yaptık diye halkımıza şirin görünmeye çalışmasın. Su fiyatları hala enerji fiyatlarının bile üstündedir ve bu gidişle üstünde olmaya devam edecektir. Ayrıca TÜFE denilen baş belası su faturalarında uygulanmaya devam ettikçe, her ay otomatik zam geldiği sürece birkaç ay sonra bu indiriminde bir önemi kalmayacaktır "dedi. 

SU İDARELERİ ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYOR 

SASKİ'nin yapacağı büyük projeleri merkezi hükümetin yapması gerektiğini belirten Tekcan, "Cumhurbaşkanlığı makamının tek bir imza ile SASKİ kuruluşlarına aldığı devlet paylarını 2 katına çıkarma yetkisi vardır. Bu yetki neden kullanılmamaktadır?  Neden bütün külfet vatandaşın sırtındadır. Mahalli İdareler içinde su idareleri üvey evlat muamelesi görmektedirler. Bu sistemin baştan sona değişmesi, yenilenmesi gerekmektedir. Bununla ilgili çalışmaların ivedilikle yapılması üst yönetici olan Büyükşehir Belediye Başkanlarının gayretleriyle hükümetin sorumluluğundadır "dedi. 
 

samsun samsun haber son dakika TÜFE