CHP'li Başkan Cemil Deveci'den Aday Adaylarına Çağrı

TAKİP ET

CHP Parti Meclisi, 6 adaylı Atakum Belediyesi için ön seçim yapılması kararı aldı. CHP'li Başkan Cemil Deveci, aday adaylarına çağrıda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi toplandı. Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında gerçekleşen "aday belirleme" konulu toplantıda Samsun'un Atakum ilçesinde "eğilim yoklaması" (ön seçim) yapılmasına karar verildi. Aday, CHP'li üyelerin önüne koyulacak sandıkla belirlenecek.

CHP'li Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, "Kentimizin 6 adayı birleşelim; Türkiye’nin en güvenilir araştırmacısıyla anlaşalım. Atakum’u temsilen seçmenlerle görüşülsün. Öne çıkan adayın yanında hepimiz yer alalım. Bu çağrım Türkiye’ye örnek olsun" dedi.
Başkan Cemil Deveci, "Bir öneride de ben bulunayım. Çok daha demokratik olduğunu inanıyorum. Bu konuda daha evvel kamuoyu araştırması bende yaptırdım adaylar da yaptırmıştır.

Benim yaptırdığım kamuoyuna açıklanıyor. Genel Merkez yaptırdı. Daha farklı birşey, Atakum'da altı aday bir araya gelelim. Türkiye'nin en güvenilir araştırmacısını biz seçelim. Ücretini biz ödeyelim yüz yüze, dört beş bin kişiyle akademik olarak bilimsel olarak tüm Atakum'u temsilen yüz yüze görüşerek, 6 adayın içinden 180 bini temsilen sorsunlar öne çıkan kimse altımız birden yanında yer alalım ve onu Atakum'a belediye başkanı olarak 31 Mart akşamı belediye başkanı olarak getirelim.

Bu çağrı Türkiye için de örnek bir çağrı. Diğer başka yerlerde de yapılsın bu. Atakum'daki aday arkadaşlarımız benden tereddütleri varsa benim dışımda bir aday arkadaşımız bu kamuoyu araştırmasından çıkıyorsa beni de kontenjan meclis üyesi adayı yazsın. Gece gündüz çalışacağım" ifadelerini kullandı.
CHP tarafından yönetilen Atakum'da mevcut Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci'nin yanı sıra Serhat Türkel, Bayram Çelik, Murat Erkan, Turgay Özçelik ve Ahmet Cengiz isimleri aday adayı oldu.