CHP'li Cevat Öncü: Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin borcunu şehre ilan edeceğiz

TAKİP ET

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, SBB Başkanı Mustafa Demir'in 'kredi talebi ve işçi alımı' iddialarına ilişkin soruya şöyle cevap verdi; "Bütçemiz, borcumuz nedir görünür yerlere asacağız. Biz bunu teslim aldık ama belediyeyi de ağlama duvarına çevirmeyeceğiz."

SAMSUN HABER | ÖZEL HABER | Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, kentteki basın mensuplarıyla buluştuğu toplantıda, Hedef Halk Gazetesi Haber Editörü Noyan Alper Cabbar'ın, "AK Parti tarafından aday gösterilmeyen SBB Başkanı Mustafa Demir, giderayak 1 milyar TL'lik kredi talebi ve işçi alımına ilişkin bazı iddialar gündeme geliyor. Devamında ise Büyükşehir Belediyesi'nin borç yükü 8 milyar TL'ye yakın iken, hem kredi talebini, hem borçlu bir belediyeyi hem de işçi alımı gibi iddiaları nasıl yorumluyorsunuz?" sorusuna cevap veren CHP'li Başkan adayı Öncü, şöyle konuştu;

"Samsun Büyükşehir Belediyesi özellikle kamusal kaynak kullanma anlamında Türkiye'nin en borçlu belediyelerinden birisi. Belediyenin ve kurumların borcu olabilir asolan bütçe içerisindeki oranı aslolan bu işin kullanım amacı aslolan bunun çevrilebilir olmasıdır."

BELEDİYE 'AĞLAMA DUVARI' DEĞİL

"Bir taraftan borcu yükseltirken bütçeyi dengelemek için Türkiye'nin en pahalı sularından içme suyunu Samsunlu'ya satıyorsanız burada bir yanlış var" Cevat Öncü, "Belediye 'ağlama duvarı' değil. Geldiğimizde şu kadar borç aldık, bu kadar şu oldu, yapamıyoruz, edemiyoruz değil ama şunu yapacağız. Bütçemiz nedir? Artısıyla, eksisiyle görünür yerlere asacağız. Biz bunu teslim aldık. Bu yoldan yürüyüp çözümlerimizi de yanında sıralayacağız" dedi.

ŞİMDİ ŞİRİNLİK PEŞİNDELER!

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, "Yeni işçi alımı vesaire son derece samimiyetsiz bir yaklaşımdır. Çok net söylüyorum. Önce kendi bünyesinde çalışan bin küsur işçinin yüzde 17 önceki dönemdeki hak ettiği parayı ödemeyen Belediye Başkanı, 'işe adam alıyor' veya göreve geldiği zaman kendisinden önce aynı partinin Belediye Başkanı tarafından görevlendirilmiş insanlara mobbing gibi uygulamalarla sağa sola sürüyor. Şimdi şirinlik peşindeler. Ben bu işi asla doğru bulmam" diye konuştu.

GÜLSAN SANAYİ'DE IZDIRAP YAŞANIYOR

1 milyar TL'lik yeni borçlanma yetkisi sorusuna ise Cevat Öncü, sözlerini şöyle tamamladı; "Mustafa bey efendi kamulaştırmalarda kullanacak. Yine büyük bir ızdırap Gülsan Sanayi Sitesi'nde yaşanıyor. Vatandaşın malına adeta çökercesine 100 metrekare dükkanı 2 milyon liraya kamulaştırıp, Toybelen'de 5-6 milyon liraya size yeni dükkan veriyorum demek yasaya yönetmeliğe, kağıda kitaba uydurabilirsiniz ama vicdanlara uyduramazsınız. İnsanların dairelerini kamulaştırıp ben halka hizmet ediyorum diyemezsiniz. Kimsenin mağduriyeti bir başkasının ya da toplumun konforu olamaz. Biz rahmetli Muzaffer Önder'in anlayışıyla herkesi kucaklayan, herkesin Belediye Başkanı olacak ve kimseye haksızlık, hukuksuzluk, adaletsiz yapmayacağız. Bu şehri, şeffaf, adaletli ve birlikte yönetme anlayışıyla yöneteceğiz."