CHP'li Eski başkana 'gece yarısı' operasyonu

TAKİP ET

CHP İl Disiplin Kurulu, Ladik'teki ilçe kongresinden 1 gün önce eski İlçe Başkanı Özgür Ay'ın aday olmaması için "tedbir istemli geçici üyelikten çıkarma cezası" verilen kararı, İlçe Seçim Kurulu'na gönderdi. Özgür Ay, 'gece yarısı operasyonu' diyerek, CHP'den istifa etti

Samsun'un Ladik ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) teşkilatında seçimli genel kurul yapıldı ancak 'üyelikten ihracı' istenen Ladik Belediye Başkan Adayı ve eski İlçe Başkanı Özgür Ay, sosyal medya hesabından sert açıklamalar yaparak, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

31 Mart yerel seçimler sürecinde; CHP Ladik İlçe Yönetimi'nden 11 kişinin istifa etmesi üzerine olağanüstü kongre kararı alındı. 29.05.2024 tarihinde yapılması kararı alınan kongrede Özgür Ay'ın 'ilçe başkan adayı' olmaması için CHP Samsun İl Disiplin Kurulu 28.05.2024 tarihinde toplanarak, "tedbir istemli geçici üyelikten çıkarma cezası" verdi.

Samet Dilmen

Teşkilat üyeleri sandık başına gitti. Seçimde iki başkan adayı yarıştı. Samet Dilmen 31 oy ile CHP Ladik İlçe Başkanı seçildi. Rakibi Murat Gözütok ise 28 oy aldı.

SEÇİMDEN BİR GÜN ÖNCE YSK'YA YAZI GÖNDERİLDİ

CHP Samsun İl Başkanlığı, Özgür Ay'ın 'ilçe başkan adayı' olarak seçime katılamayacağını gösterir Disiplin Kurulu'nun almış olduğu 28 Mayıs 2024 tarihli kararı, Ladik İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na yazı ile bildirdi.

Yazıda şöyle denildi: "İl Disiplin Kurulu'muzun 28.05.2024/10 sayılı kararı uyarınca Ladik önceki dönem ilçe başkanı Özgür Ay hakkında "tedbir istemli geçici üyelikten çıkarma cezası" ile cezalandırılması talebi ile tüzüğümüzün 64/1 kapsamında soruşturma açıldığına ve konunun ilgiliye tebliğine oy birliğiyle karar verildiğine dair İl Disiplin Kurulu kararı ekte sunulmuştur. Bu durumda 29.05.2024 tarihinde yapılacak Ladik ilçesi olağanüstü kongresinde Özgür Ay'ın "başkan adayı" olarak seçime katılması mümkün değildir. Bilgilerinize sunarız."

PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

CHP önceki dönem Ladik İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Özgür Ay, alınan karara sert tepki gösterdi. Özgür Ay şu açıklamayı yaptı: "29.05.2024 tarihinde yapılacak Ladik ilçe başkanlığı olağanüstü genel kuruluna adaylığımı engellemek için hakkımda Samsun il başkanlığınca yapılan 28.05.2024 tarihli bu uydurma isnat edilmiş, ispat edilmemiş, savunmamızın dahi alınmadığı, gece yarısı engelleme operasyonunu kınıyor, İl Başkanı Mehmet Özdağ ve yönetimine tepki olarak bugün itibari ile CHP üyeliğinden istifa ediyorum."