CHP MYK, Samsun'da toplandı...Deniz Yücel: Süleyman Soylu'nun derhal dokunulmazlığının kaldırılarak yargılama sürecine dahil edilmesi gerekmektedir

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu (CHP MYK), 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında Samsun'da toplandı. Toplantıda konuşan Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Ayhan Bora Kaplan soruşturması ve gündemdeki diğer konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yücel, İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu’nun Ayhan Bora Kaplan soruşturmasındaki kilit isimlerden biri olduğunu belirtti. "Bu olayların en kilit isimlerinden biri de bizim ‘suç işleri bakanı’ olarak nitelediğimiz Süleyman Soylu'dur. Süleyman Soylu’nun derhal dokunulmazlığının kaldırılarak yargılama sürecine dahil edilmesi gerekmektedir," dedi.

Deniz Yücel ayrıca AK Parti’nin ‘etki ajanlığı’ düzenlemesini de içeren ‘9. Yargı Paketi’ni eleştirerek, “Bu düzenleme, ‘Hükümeti eleştireni bir kılıf bulup içeri tıkarım, istediğin kadar da ceza veririm’ demek” şeklinde konuştu.

Yücel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas’ı Kuvayı Milliye’ye benzeten açıklamalarını da eleştirerek, “Hamas’ı Kuvayı Milliye’ye benzetmek, gaflet, dalalet ve cehalettir” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Samsun’da çeşitli etkinliklere katıldıktan sonra Atakum Belediyesi’ni ziyaret etti. Özel, Samsun programının kapanışında ise CHP MYK’yı topladı.

Deniz Yücel, toplantı sırasında yaptığı açıklamalarda, Tokat’ın Erbaa ilçesindeki patlamada yaralananlara geçmiş olsun dileklerini iletti ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın vefatları nedeniyle İran halkına başsağlığı diledi.

Ayrıca Yücel, iktidarın tasarruf tedbirlerine yönelik eleştirilerde bulunarak, “Kamuda israfa son verilmeli, israfı sona erdirecek her türlü tedbir alınmalıdır. Ancak kamuda tasarruf diye emekliye, işsize, işçiye dayatılacak her türlü uygulamanın karşısındayız,” dedi.

Yargı reformu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Yücel, AK Parti'nin asıl amacının yargıyı ele geçirmek olduğunu savundu. “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Yargı Reformu Strateji belgesinden hemen sonra yargı reformu adı altında, reform niteliği taşımayan kanun teklifleri Meclis’e geldi,” ifadelerini kullandı.

Yücel, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla ilgili olarak ise, “Emniyet teşkilatımızın mensuplarıyla çetelerin üst düzey bürokratların da adının karıştığı bir darbe yapılanmasından bahsediliyor. Bu olayların en kilit isimlerinden biri de İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu'dur. Süleyman Soylu’nun derhal dokunulmazlığının kaldırılarak yargılama sürecine dahil edilmesi gerekmektedir,” dedi.

chp myk samsun toplantı chp sözcüsü deniz yücel konuşma politika samsun haber gündem haber