CHP MYK, Samsun'da toplandı: Süleyman Soylu dokunulmazlığı kaldırılarak yargılama sürecine dahil edilmeli

TAKİP ET

Bora Kaplan soruşturmasıyla ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Yücel, Süleyman Soylu'nun dokunulmazlığının kaldırılarak yargılama sürecine dahil edilmesi gerektiğini belirtti.

Yücel, MYK toplantısı sırasında yaptığı açıklamada, "Bu olayların en kilit isimlerinden biri de bizim ‘suç işleri bakanı’ olarak nitelediğimiz Süleyman Soylu’dur. Süleyman Soylu’nun derhal dokunulmazlığının kaldırılarak yargılama sürecine dahil edilmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Samsun'a geldi. Özel, burada çeşitli kutlama ve yürüyüşlere katıldıktan sonra Atakum Belediyesi'ni ziyaret etti ve Samsun programının kapanışında CHP MYK'yi topladı.

Toplantı devam ederken açıklama yapan Yücel, İran halkına başsağlığı dileyerek, iktidarın açıkladığı tasarruf tedbirlerini eleştirdi. Yücel, tasarruf paketinin seçim intikamından başka bir şey olmadığını belirterek, kamuda israfa son verilmesi gerektiğini ancak bu tasarruf paketinin çalışanların haklarına göz diken bir düzenleme olduğunu söyledi. Ayrıca, Yücel, Süleyman Soylu'nun dokunulmazlığının kaldırılmasını ve yargılama sürecine dahil edilmesini talep etti.

Ayrıca, Yücel, gündemdeki ‘9. Yargı Paketi’ne de eleştiriler getirerek, AKP'nin yargıyı ele geçirmek istediğini savundu. Yücel, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla ilgili olarak da, devlet içinde bir hesaplaşmadan bahsedildiğini ve Süleyman Soylu'nun adının da bu süreçte önemli olduğunu ifade etti.

samsun samsun haber son dakika Özgür Özel CHP