CHP'nin bir büyükşehir adayı daha belli oldu

TAKİP ET

CHP'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı, Milletvekili Veli Ağbaba oldu.

CHP'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Milletvekili Veli Ağbaba'nın belirlendiği açıklandı. Partinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başkanlık ettiği bildirildi.

Malatya doğumlu olan Veli Ağbaba, 1968 yılında Yazıhan'da dünyaya geldi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nü tamamladıktan sonra aile şirketinde çalıştı. CHP Malatya İl Örgütü'nde çeşitli görevler üstlendikten sonra 2010-2011 yıllarında Malatya İl Başkanlığı görevini üstlendi.

Veli Ağbaba, 24, 25, 26 ve 27. Dönemlerde Malatya Milletvekili olarak seçildi. CHP'de 9 yıl kesintisiz genel başkan yardımcılığı görevini üstlendi. 2014-2016 yılları arasında yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı, 2016-2023 yılları arasında ise işçi sendikaları, meslek örgütleri, esnaf ve sivil toplum kuruluşlarından sorumlu genel başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Ayrıca, 3 dönem boyunca TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi olarak görev aldı.

Veli Ağbaba, CHP Parti Meclisi ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olarak da görev yapmaktadır.