CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cevat Öncü: 'Ben yaptım oldu zihniyeti bitecek'

TAKİP ET

CHP SBB Başkan adayı Cevat Öncü, Cumhurbaşkanlığı seçiminde etkin rol alan 14 Mayıs Platformu üyeleri ile buluştu. Öncü, "Samsun'da ben yaptım oldu zihniyeti bitecek. Sosyal belediyeciliğin örnekleri Samsun'da sergilenecek "dedi.

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı İnşaat Mühendisi Cevat Öncü, geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kurulan 14 Mayıs Platformu'nun üyeleri ile istişare toplantısı gerçekleştirdi. Platform üyeleri ve Öncü, Samsun'u konuştu, sorunları masaya yatırdı. 

CEVAT ÖNCÜ SBB YÖNETİMİNE YÜKLENDİ 

CHP SBB Başkan adayı Cevat Öncü, "Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni 21 yıldır iktidar partisine mensup belediye başkanı yönetiyor. Samsun'un sorunlarını çözebildi mi? Tabiki hayır. Kentte yağmur yağıyor, yetersiz altyapı nedeniyle ana arterler dahil caddeler sular altında kalıyor "dedi. 

Öncü şöyle devam etti; "7 yıldır sel felaketini önleyeceği söylenen,  bitiremedikleri Salıpazarı Baraj projesi var. Kentin tarım alanlarını imara açmaya kalkışıyorlar. Bafra Ovası'na Hal projesi, Kürtün Vadisi'ne yatay mimari konutlar yapmayı planlıyorlar. Ama altyapı sorununu çözmek adına yada kenti dirençli hale getirmek adına yapılan bir çalışma var mı? Hayır. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanlığı görevimde uyardım, deprem ve afet raporları paylaştım. Ancak dikkate alan olmadı. Sonuçta ne oldu, Samsun her sağanakta sular altında kaldı. Milyonlarca lira zarar meydana geldi, vatandaşlarımızı kaybettik. 
Biz göreve geldiğimizde 'Ben yaptım oldu' zihniyeti bitecek. Sosyal belediyeciliğin örnekleri Samsun'da olacak "dedi.