CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü: "Samsun'un yapı stoku ürkütücü"

TAKİP ET

CHP SBB Başkan Adayı Cevat Öncü, "Samsun'un yapı stoku, depremin yaşandığı illerden pek farklı değil. Mevcudun yarısı, kaçak, projesiz, kontrolsüz, zemin problemi olan, kolonu kesilmiş, beton kalitesi çok düşük ve donatısı uygun konulmamış halde" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, beraberindekilerle birlikte TEB 6. Bölge Samsun Eczacı Odası’nı ziyaret etti.

Oda Başkanı Onur Ferhat Karacan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Cevat Öncü, iş ve istihdam konusuna değinerek ara eleman eksikliğine vurgu yaptı.

KARARLI ADIMLAR ATACAĞIZ

Samsun'un sorunlarını bildiklerini söyleyen Cevat Öncü, "Büyükşehir Belediyesi'nin hangi noktalarda rol oynaması gerektiğini çok iyi biliyoruz. Kentsel dönüşüm, işsizlik, istihdam ve ara eleman problemi en baştaki sorunlarımız. Bunları biliyor ve nasıl çözeceğimizi de analiz ediyoruz. Projelerimiz de hazır. Sorunları çözmek adına kararlılıkla adımlar atacağız" diye konuştu. 

İNŞAATTA USTA BULAMIYORUZ

Daha önce de vurguladığı 'Enstitü Samsun' projesine değinen Öncü, "Kendi mesleğimden örnek vereyim. Ben inşaat mühendisiyim. Artık seramikçi, boyacı, parkeci gelmiyor, yetişmiyor. Usta yok. Bu konularda sorumluluk üstleneceğiz. Kurulacak 'Enstitü Samsun' ile ilimizdeki nitelikli iş gücünü artıracağız. İşsizliğin azaltılması için ilgili kurumlarla iş birliği yapılarak her ilçede İstihdam ve Kariyer Merkezi Ofisi açacağız" dedi. 

SAMSUN'UN DURUMU İYİ DEĞİL

Öncü, şöyle devam etti: "Bu ülkede 10 yılda bir imar affı çıkartılıyor. Bunun ne kadar acı sonuçlar doğurduğunu depremde gördük. Bunu abartarak söylemiyorum; Samsun’un yapı stoku da o illerden pek farklı değil. Yaklaşık olarak mevcudun yarısı, ya kaçak, ya projesiz, kontrolsüz, zemin problemi olan, kolonu kesilmiş, beton kalitesi çok düşük, donatısı uygun konulmamış halde. İlk başlayacağımız iş, Samsun'un deprem dirençli kent haline getirilmesi. Bunu çok önemsiyoruz.