CHP Samsun'da Halen 31 Mart Suçlusu Arıyor

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yerel seçim sonuçlarından memnun olmadığını açıkladığı Samsun'da, 2. Danışma Kurulu'nda adeta kılıçlar çekildi. Partililer seçim sonuçları ile ilgili birbirini suçladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda geldiği Samsun'a iki gününü ayırmış, kentteki yerel seçim sonuçlarından memnun olmadığını belirterek, 'CHP'de karne dönemini başlatacağını, 6 aylık dönemlerde başarısız olan yönetimlerin değiştirileceğini' Türkiye'ye duyurmuştu. Genel Başkan Özel'in yakın takibinde bulunan Samsun'da 2. İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda adeta kılıçlar çekildi. 

Atakum Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen CHP Samsun 2. İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda söz alan 30 kişi, yerel seçim sonuçları üzerinden birbirlerini eleştirdi, ihanet ve başka partilere çalışma suçlamaları havada uçuştu. 

TOPLANTIYI İL BAŞKANI MEHMET ÖZDAĞ YÖNETTTİ 

CHP Samsun 2. İl Danışma Kurulu Toplantısı’nı İl Başkanı Mehmet Özdağ yönetti. Toplantıya CHP Parti Meclisi Üyesi(PM) Ali Abbas Ertürk, PM Üyesi Uğurcan Irak, PM Üyesi Yalçın Görgöz, PM Üyesi Nazan Güneysu, Samsun Milletvekili Murat Çan, Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, ilçe başkanları, 31 Mart’ta seçime katılan belediye başkan adayları, partili belediye meclis üyeleri, eski il başkanları, kurultay delegeleri ve il ve ilçelerin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

CHP NEDEN BAŞARISIZ OLDU? 

Seçimde mevcut Atakum Belediyesi'ni kazanan ve Büyükşehir Belediyesi ile diğer 16 ilçede başarılı olamayan CHP’nin neden başarısız olduğu konusu enine boyuna tartışıldı. 
150 kadar davetlinin katıldığı toplantıda konuşmacılar birbirlerini suçladı. 
Suçlamaların havada uçuştuğu toplantıda AK Parti’ye ve İYİ Parti'ye çalıştığı iddia edilenler de konuşuldu.

BAŞKA PARTİLERE ÇALIŞTILAR İDDİASI 

CHP Atakum İlçe Başkanı Adem Kürek “Yerel seçimlerde AK Parti’ye, İYİ Parti’ye çalışanlar yarın bu partide tekrar aday olacaklar.” dedi.

KAPININ ÖNÜNDEN BİR DAHA GEÇEMEYECEKLER 

CHP PM Üyesi Ali Abbas Ertürk “Onları bırakın aday olmayı, partinin önünden bile geçemeyecekler” diyerek tartışmalara nokta koydu. 

DEMOKRATİK BİR TOPLANTI OLDU

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, danışma kurulu toplantısını demokratik bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi. İl Başkanı Özdağ, "Toplantıya 300'e yakın insan katıldı. Demokratik bir ortam oldu, herkes fikirleri ortaya koydu. 30'a yakın insan konuştu. Düzeyli eleştiriler vardı. Genel olarak yıkıcı ve yıpratıcı şeyler değildi. Toplantıda en zayıf halkanın sandık güvenliği olduğu bir kez daha ortaya koyuldu "dedi. 

chp özgür özel siyaset yerel seçim