CHP Samsun Milletvekili Murat Çan: Tüm benliğimizle Cumhuriyet'e sarılıyoruz

TAKİP ET

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, 19 Mayıs mesajında, "Cumhuriyet'imize ve Atatürk devrimlerine tüm benliğimizle ve daha büyük bir kararlılıkla sarılıyoruz "dedi.

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Çan, "Aydınlığa ve geleceğe olan inancın adıdır, 19 Mayıs! Mustafa Kemal Paşa’nın milli iradeyi egemen kılmak için tarih sahnesine çıktığı gündür, 19 Mayıs! "dedi. 

'BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SEMBOLÜDÜR'

Çan, "105 yıl önce atılan bu ilk adım, Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesi asırlar boyu yolumuzu aydınlatacak.
Çağdaş ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin ön sözü olan bu tarihin 105. yıl dönümünde, Atatürk’ün vatanımız kadar değer verdiği Türk Gençliği ile birlikte yeminimizi tekrarlıyor, kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha haykırıyoruz:
 Cumhuriyet’imize ve Atatürk devrimlerine tüm benliğimizle ve daha büyük bir kararlılıkla sarılıyoruz!
Bu düşüncelerle; Zorla - işgalle vatansızlaştırılmak, özgürlüğünden mahrum bırakılmak, geleceği karartılmak istenen bir ulusa 'ya istiklal ya ölüm' şiarıyla önderlik eden ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun dava arkadaşlarını en derin duygularımla ve saygıyla yâd ediyor; ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.