CHP Samsun Milletvekili Murat Çan ve İl Başkanı Mehmet Özdağ: "Yerelde 'gönül birlikteliği' yapılabilir"

TAKİP ET

CHP ve İYİ Parti'nin yerel seçimlerde iş birliği yapmama kararı almasını değerlendiren CHP Milletvekili Murat Çan ve İl Başkanı Mehmet Özdağ, "Samsun'un menfaatleri ve kazanımları için yerelde gönül birlikteliği yapılabilir " mesajı verdi.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | CHP lideri Özgür Özel'in yerel seçimde iş birliği çağrısı sonrası İYİ Parti lideri Meral Akşener, Genel İdare Kurulu'nda (GİK) üyeleriyle bir araya geldi. Kritik toplantı sonrası İYİ Parti, kararını belirledi. Genel İdare Kurulu toplantısında 50 üye, Akşener'e, Özel'in seçim işbirliği teklifine ilişkin görüşlerini bildirdi. Kritik toplantı sonrası İYİ Parti, CHP ile iş birliği yapmama kararı aldı. Oylama 35 hayır, 15 evetle sonuçlandı.

Yerel seçimlerde İYİ Parti ile CHP'nin işbirliği yapmama kararını, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan ve CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ değerlendirdi. Çan ve Özdağ, "Samsun'da gönül birlikteliği yapılabilir "mesajı verdi. 

ÇAN AÇIK KAPI BIRAKTI

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, "İYİ Parti'nin işbirliği yapmaması, partinin bu zamana kadar söylemine uygun olabilir ama saha siyasetine uygun olmadığını düşünüyorum. Bu karar, CHP'nin çalışmalarını sekteye uğratacağını düşünmüyorum. 
Yerelde halkın sevdiği isimler konusunda gönül birlikteliği yapılacağını da söylemek isterim "dedi. 

ÖZDAĞ: İYİ PARTİLİ DOSTLARIMIZ

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, "Herşeyden önce Samsun'da İYİ Parti'de siyaset yapan dostlarımız var, komşularımız var. Her ne kadar üst yönetimleri işbirliğini reddetmiş olsa da hemşehrilik ve komşuluk hukukunu gözeten arkadaşlarımız var. Samsun'da oyları konsolide edecek isimler konusunda gönül birlikteliği yapılabilir.İYİ Parti GİK kararının gönüldeki buluşmayı engellemeceyeceğini düşünüyorum. Samsun'da gönül birlikteliği olacaktır. Bizler seçime yönelik çalışmalarımıza gece gündüz devam ediyoruz. "dedi.