CHP Samsun Milletvekili Op.Dr. Murat Çan: 'Kadının statüsü uygarlığın göstergesidir'

TAKİP ET

CHP Samsun Milletvekili Op.Dr. Murat Çan, Dünya Kadınlar Günü mesajında, "Çünkü biz biliyoruz ki; kadının toplumsal statüsü, uygarlığın göstergesidir! "dedi.

CHP Samsun Milletvekili Opr.Dr. Murat Çan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı yayınladı. Çan, "Kadına yönelik fiziksel, ekonomik, psikolojik şiddetin, cinayetlerin, emek sömürüsünün ve toplumsal cinsiyet ayrımcılığının artarak devam etmesi; bu alanda yürütülecek mücadelenin yalnızca kadınlarca değil, kadın-erkek topyekûn mücadele yürütülmesini zorunlu kılmaktadır "dedi. 

'MÜCADELE SÜRECEK' 

Çan, "İşte bu sebeple bugünün asli görevi, Cumhuriyet devrimlerinin Türk kadınına sağladığı hak ve güvenceleri korumak, kollamak, geliştirmektir. Çünkü biz biliyoruz ki; kadının toplumsal statüsü, uygarlığın göstergesidir! Ulusumuzun paydaşı, toplumun aydınlık yüzü kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal yaşamda hakkı olan konumda var olabileceği ve bu varlığın güvence altında olacağı aydınlık yarınlara en kısa sürede kavuşma ümidi ve inancıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, tüm kadınlara saygılarımı sunuyorum "dedi.