CHP Samsun Milletvekili Op. Dr. Murat Çan: "Şoför esnafının yükü azaltılmalı"

TAKİP ET

CHP Samsun Milletvekili Op. Dr. Murat Çan, "Mazot, muayene, yedek parça, tamir, bakım, MTV, kasko, sigorta derken şoförün kaşıkla topladığını, hükümet kepçeyle alıyor. Şoför esnafının yükü azaltılmalı" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Op. Dr. Murat Çan, akaryakıta 24 saat içinde gelen ikinci zamdan sonra hükümete yüklendi.

Akaryakıt zammının iğneden ipliğe her şeye zam geleceğinin habercisi olduğunu söyleyen Çan, hükümeti şoför esnafının yanında olmaya davet etti. 

Motorine 24 saat arayla iki kez zam geldi.
Motorine yapılan bu son zam, her yurttaşımız gibi şoför esnafımızın da canını yakacak.
Şoför esnafımız zamların müsebbibi değil, mağdurudur.
İktidarın, kendi suçunu ve zamların bütün yükünü şoför esnafının sırtına yıkması ve işin içinden… pic.twitter.com/zUra5k0JmG

— Dr. Murat ÇAN (@dr_muratcan) January 30, 2024

24 SAATTE İKİNCİ ZAM

Çan, "Gece motorine zam geldi. Şimdi de motorine, benzinle birlikte bir zam daha geleceği açıklandı. 24 saatte iki zam. Hükümet kendi rekorunu kırmaya devam ediyor. Akaryakıt zammı iğneden ipliğe her şeye zam geleceğinin habercisidir. Emekli ve emekçi de bu zamdan nasibini alacak. Bu zamlar şoför esnafımızın da canını acıtıyor" diye konuştu. 

HER KALEME ZAM GELİYOR

Şoför esnafının zamlar ve vergiler altında ezildiğine dikkat çeken Çan, şöyle devam etti: " Şoför esnafının her bir kalemine zam geliyor. Muayene ücretine yüzde 60 zam yapıldı. Bu ücret son 2 yılda 2,5 kat arttı. Mazot, muayene, yedek parça, tamir, bakım, MTV, kasko, sigorta derken şoförün kaşıkla topladığını, hükümet kepçeyle alıyor. Şoför esnafının yükü azaltılmalı."