CHP SBB adayı Cevat Öncü'den Yeniden Refah Partisi adayı Adem Güney'e cevap: 'Onlar birbirini daha iyi tanır'

TAKİP ET

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cevat Öncü, Yeniden Refah Partisi adayı Adem Güney'in açıklamalarına "Evet, bir aday arkadaş sahaya çok sert inmiş, onlar birbirini daha iyi tanır" diyerek cevap verdi

SON DAKİKA SAMSUN HABER | Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, kentteki basın mensuplarıyla buluştuğu toplantıda, Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Adem Güney'in açıklamalarına yönelik soruya, "Evet, bir aday arkadaş sahaya çok sert inmiş, ben de okudum açıklamalarını. Onlar birbirini daha iyi tanır. Onlara sormak lazım" dedi.

BİZ NEZAKET VE SAYGI DİYORUZ

CHP'li SBB Adayı Cevat Öncü, "Evet, bir aday arkadaş sahaya çok sert inmiş, ben de okudum açıklamalarını. Bizim nezaketimiz, üslubumuz biraz farklı olduğu için değişik cümlelerle aynı olayları yorumluyoruz. Bizden farklı bir jargon, herkesin yaklaşımı farklıdır. Saygı duyuyorum, hakarete varmadığı sürece. Beraber izleyeceğiz. Adem bey, 'Samsun'da siyaset ticarileşmiştir' dedi. Kendi tespitidir, onlar birbirini daha iyi tanır. Onlara sormak lazım. Biz o konuda mümkün mertebe nezaket ve saygı çerçevesinde eleştirilerimizi yaptık ve yapmaya devam edeceğiz" sözlerini kaydetti.

ADEM GÜNEY'DEN SERT İFADELER

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Adem Güney, şu ifadeleri kullanmıştı; "Samsun'da maalesef siyaset, özellikle iktidarda siyaset biraz ticarileşti. Biz birileri gibi siyaseti ticaret olarak ya da şahsi menfaatlerimiz için değil, halk için siyaset yapacağız. Çok da iddialıyız. Yeniden Refah'ın ortaya çıkışı ile bazı hesaplar alt üst oldu. Eskisi gibi rahat olamayacaklarını anladılar. Yüzde 37-38 oy oranıyla biz seçimi alacağız. Bir dip dalga geliyor." 

DEMİR'LE BU İŞ OLMAZ DEMİŞTİK

Samsun'un sorunları 22 senedir aynı. Bu ülkeyi 22 senedir, CHP, İYİ Parti, MHP yönetmiyor. İktidarda AK Parti var. 2019 yılında biz Demir ile bu işin olmayacağını söylemiştik. 5 sene sonra bizim dediğimiz noktaya gelinde ve değiştirildi. Mustafa Demir'i benim adaylığım nedeniyle değiştirdiler. Genel merkezde Cumhurbaşkanımıza Demir olursa Yeniden Refah'ın adayı ile yarışamayız denildiği söyleniyor. Bu doğru. Samsun'da artık siyaset yapılırken Yeniden Refahında hesaba katılarak siyaset yapılma dönemi gelmiştir."