Cihan Çanak, Trabzonspor Kadrosunda

TAKİP ET

Trabzonspor, 19 yaşındaki sol kanat oyuncusu Cihan Çanak ile 3+1 yıllık anlaşma sağladı. Kulüp, opsiyon hakkını kullanması halinde genç futbolcuya 4 sezon için toplam 2 milyon 87 bin Euro garanti ücret ödeyecek.

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen açıklama Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) da yayımlandı. Açıklamada, transfer nedeniyle Belçika ekibi Standard Liege'ye sözleşme fesih bedeli olarak 2 milyon Euro'nun üç taksit halinde ödeneceği belirtildi.

Futbolcuya 2024-2025 sezonunda 467 bin Euro, 2025-2026 sezonunda 488 bin Euro, 2026-2027 sezonunda 509 bin Euro garanti ücret ve opsiyon hakkının kullanılması halinde 2027-2028 sezonunda 623 bin Euro garanti ücret ödenecek. Ayrıca menajerlik hizmet bedeli olarak futbolcuya verilecek brüt ücret tutarının yüzde 4,8'i oranında ödeme yapılacak.

Kulübün Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Ekşi, imza töreninde genç futbolcuyu transfer etmeyi çok istediklerini belirterek, "Evladımıza, 'evine hoş geldin' diyoruz. Belçika'da ve ümit milli takımımızda önemli başarılara imza attı. Çok yönlü bir futbolcu, burada da çok başarılı olacağına hepimiz yürekten inanıyoruz. Hedefi büyük olduğu için büyük Trabzonspor'a geldi." dedi.

Trabzonsporlu olduğunu vurgulayan Cihan Çanak ise "Çocukluğumdan bu yana olmayı istediğim yere geldim. Trabzonluyum, Trabzonsporluyum. Çok sevdiğim bir takımdan teklif aldığımda çok mutlu oldum. Hedefim Trabzonspor'la şampiyon olmak, kupalar kazanmak." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor cihan çanak takım kadrosu transfer spor futbol samsun haber Kulübün Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Ekşi 19 yaşındaki sol kanat oyuncusu Cihan Çanak