Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan kadına soruşturma

TAKİP ET

TikTok yayıncısı M.C. adıyla bilinen bir kişi, çocuğu başından yaralıyken canlı yayın yapması nedeniyle sosyal medyada büyük bir tartışma başlattı.

M.C.'nin kafasını kapıya çarpan oğlu yaralandığında bile yayına devam etmesi ve çocuğun kanlar içinde olduğu halde görüntüleri paylaşması geniş çapta eleştirildi.

Kadının yayınlarında çocuklarına yer vermesi, çocuklara yönelik psikolojik ve fiziksel şiddet olarak yorumlandı. M.C.'nin, çocuklarına kötü davranışlarıyla ilgili yapılan eleştirilere verdiği cevaplar da tepki çekti. "Ben Alevi miyim, gavur muyum ben, tabii ki çocuklarıma bakıyorum" şeklindeki yanıtı, olayı daha da büyüttü.

Sosyal medyada hızla yayılan bu görüntüler ve olaylar üzerine M.C. hakkında soruşturma başlatıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, sosyal medya hesabından bu konuda bilgi verdi. M.C.'nin çocuklarına uyguladığı şiddetin yanı sıra sürekli nefret söylemi ve ayrıştırıcı paylaşımlarda bulunması da soruşturma kapsamında değerlendiriliyor.

M.C. hakkında "Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali, Kasten Yaralama, Halkı Kin Ve Düşmanlığa Tahrik Veya Aşağılama" suçlarından soruşturma başlatıldı. Bu olay, sosyal medyada çocuk hakları ve ebeveynlik konularında daha fazla farkındalık yaratma ihtiyacını da gündeme getirdi.