Çöpten Üretilen Çiçekler Samsun'u Süslüyor

TAKİP ET

Türkiye'nin atık ısı ile ısıtılan ilk çiçek serasında üretilen çiçekler, Samsun'un peyzajını süslüyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) tarafından kurulan serada, 2024 yılında üretilen 1 milyon 700 bin çiçek, şehrin çeşitli yerlerine ekilerek renkli bir görünüm sağlıyor. SBB Başkanı Halit Doğan, çevre dostu projelere verdikleri önemi vurguladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Katı Atık Düzenli Depolama Sahası'nda çöpten elektrik üretirken ortaya çıkan atık ısıyı seralarında kullanarak çiçek yetiştiriyor. Yıllık 46 milyon kilovat enerji ile üretim yapan sera, 2022 yılında "Atıklarımız Çiçeğe Dönüşüyor" projesi ile ödül aldı. Her yıl üretim kapasitesini artıran sera, 2023 yılında 1 milyon 300 bin çiçek üretirken, 2024 yılında bu rakamı 1 milyon 700 bine çıkardı. Üretilen çiçekler, Samsun'un yanı sıra çevre illere de satılarak ekonomik katkı sağlıyor.

SBB'DEN ÇEVRE DOSTU ÜRETİM

Çevreye duyarlı projelere büyük önem verdiklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Atıklarımız çiçeklere dönüşüyor ve aynı zamanda şehrimizin peyzaj çalışmalarında kullanılıyor. Enerjinin ne kadar değerli olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Çevre dostu her projeyi önemsiyoruz" dedi.