Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere mesaj

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da yapılan yerel seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlara seslenerek, emeklilerle ilgili yeni adımlar atılacağını belirtti. Erdoğan, bütçe imkanlarını zorlayarak emeklilerin yükünü hafifletecek çeşitli adımlar atıldığını ve atmaya devam edileceğini ifade etti.

Konuşmasında muhalefeti eleştiren Erdoğan, enflasyonun altında ezilen emeklilere yönelik de dikkat çekici mesajlar verdi. Emeklilerin yaşadığı sıkıntıları bildiklerini ve bu konuda adımlar attıklarını vurgulayan Erdoğan, SSK, Bağkur, Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın emeklilere yüzde 49,25 zam yapıldığını belirtti. Bütçe imkanlarının genişlemesi durumunda daha fazla iyileştirme yapacaklarını söyleyen Erdoğan, "Biz muhalefet gibi hayal taciri değiliz, vatandaşımıza dürüst konuşuyoruz" dedi.

Öte yandan, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, yerel seçimler nedeniyle 31 Mart'a kadar TBMM'nin olağanüstü toplanmasının gündemlerinde olmadığını belirtti. Akbaşoğlu, Meclis'in nisan ayının ortalarında çalışmalarına başlayacağını ve bu tarihten itibaren emekli maaşlarına yönelik iyileştirmelerin haziran sonu veya temmuz başında kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.