Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayyum Açıklaması : "Hukuk Gereğini Yaptı"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın terör soruşturması nedeniyle görevden alınarak yerine kayyum atanmasıyla ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan, "Yargının Hakkari ile ilgili verdiği karar kimseyi rahatsız etmesin. Hukuk gereğini yaptı," dedi. Ayrıca, "Sırtını elinde kalaşnikof, molotof, bomba olana dayayarak meşru siyaset yapılmaz," ifadelerini kullandı.

Medya Ödülleri Töreni'nde konuşan Erdoğan, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına da değinerek, "İnsanlığımızın da sınandığı bu cinnet haline tepki göstermek, Filistin'e borcumuzdur," dedi. Erdoğan'ın törende yaptığı konuşmada öne çıkan diğer açıklamalar şunlar oldu:

"Anadolu Medyası Demokrasimizin Güvencesidir"

Halktan yana ve halka karşı sorumluluk hisseden mahalli medyanın yerini kimse alamaz. Anadolu medyası ne kadar etkili olursa demokrasimiz de o kadar güçlü olacaktır. Siyasi hayatımızın tüm aşamalarında Anadolu yayıncılığının yanında olduk. Bundan sonra da size sahip çıkmayı sürdüreceğiz.

"Son Aylarda 150 Gazeteciyi Katledenler Basın Özgürlüğünden Bahsediyor"

15 Temmuz gecesi 'bekle gör' stratejisi izlerken, Anadolu medyası olarak dimdik durdunuz. Aynı kararlılığı Gazze'de de sürdürüyorlar. Vicdanı kurumayan hiç kimse böyle zulme sessiz kalamaz. İnsanlığımızın sınandığı bu cinnet haline tepki göstermek, Filistin'e borcumuzdur.

Bize basın özgürlüğü dersi verenler, işgal altındaki Filistin'de yaşananlara sessiz kalıyor. Bugün soykırım karşısında üç maymunu oynayanlar, alınlarına yapışan kara lekeyi ömürleri boyunca silemeyecek. Son aylarda 150 gazeteciyi katledenler hala basın özgürlüğünden bahsedebiliyor.

"Belediyeler Halkındır, Terör Örgütünün Değil

" Medyamız uzun zaman vesayet altında kaldı. 12 Eylül'den 28 Şubat'a kadar aynı manşetlerin tekrar tekrar atıldığına şahit olduk. FETÖ'nün ve terörün yanında saf tuttular. Milletten çekindikleri empatiyi teröristlere göstermekten utanmadılar.

"Hakkari Kararı Kimseyi Rahatsız Etmesin

" Yargının Hakkari ile ilgili verdiği karar kimseyi rahatsız etmesin. Hukuk gereğini yaptı. Yargı, kanunu değil, hukuku konuşturdu ve kararını buna göre verdi.

Burası hukukun işlediği Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosudur. Pankartlarla sağa sola saldırmanın bir manası yok. Karşınızda hukuku savunacak parlamenter sistem var.

Belediyeler ne onların ne de terör örgütünün arka bahçesidir. Belediyeler halkımızın, aziz milletimizindir."

recep tayyip erdoğan hakkari mehmet sıddık akış