Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Polislere 'Hukuk' Uyarısı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Gölbaşı'nda düzenlenen Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmada, polislere hukukun dışına çıkılmaması gerektiği konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Erdoğan'ın Açıklamalarından Öne Çıkanlar:

Hukukun Üstünlüğü: "Hukukun dışına çıkılarak devlete hizmet edilmez. Kanunun arkasından dolanarak toplumda düzen sağlanmaz. Kamu görevlileri hangi konumda olursa olsun Anayasa ve yasalarla mukayyettir. Görev ve yetkileri mevzuatla sınırlandırmıştır. Bunun istisnası yoktur ve olamaz."

Görev Sınırları: "Görevinizi yaparken ölçüyü kaçırmayacaksınız."

Devlet ve Millet Menfaatleri: "Hangi görünüm, hangi kisve altında olursa olsun, kendini devletin ve milletin menfaatlerinin üstünde gören hiçbir yapıya tahammülümüz yoktur."

Türkiye'nin Gücü: "Bir cihan imparatorluğunun bakiyesi üzerine kurulan Türkiye gibi bir devleti ırkçı, lümpen faşizmin sığ sularına hapsetmeye kimsenin gücü yetmez."

Ekonomi ve Diplomasi: "Ülkemizin ekonomisine, turizmine, ticaretine ve kamu diplomasisine zarar verme girişimlerine eyvallah etmeyeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu uyarıları, polislere hukukun üstünlüğünü hatırlatarak görevlerini yasalar çerçevesinde yerine getirmelerinin önemini vurguladı.