Cumhurbaşkanı Erdoğan: Evlatlarımıza Çağdaş Normlara Uygun Yeni Anayasa Borcumuz Var

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Evlatlarımıza çağdaş normlara uygun, kuvvetler arasında doğru denge kuran, demokratik hukuk devletini esas alan yeni anayasa borcumuz vardır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay'ın 162. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Sayıştay Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuştu.

Sayıştay'ın 162 yıllık köklü geçmişini kutlayan Erdoğan, bu önemli buluşmayı organize eden Sayıştay Başkanı Metin Yener'e teşekkür etti. Erdoğan, Türkiye'nin güçlü devlet geleneğine dikkat çekerek, Danıştay'ın 156. ve Türk Polis Teşkilatı'nın 179. yıl dönümlerini hatırlattı. 28 Haziran'da Kara Kuvvetlerinin 2233. yaşının kutlanacağını belirtti.

Konuşmasında kamu hizmetlerinin ciddiyet ve özveriyle yapılması gerektiğine vurgu yapan Erdoğan, kamu personelinin titizlikle çalışmasını beklediğini söyledi. Milletin memnuniyetini artırmak amacıyla kamu hizmetlerinde sürekli iyileştirme çalışmaları yaptıklarını belirten Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarının da bu vizyonun bir parçası olduğunu ifade etti.

Yeni anayasanın çağdaş normlara uygun, demokratik ve hukuk devleti ilkelerini esas alan bir yapıda olmasını hedeflediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmanın milli bir görev olduğunu vurguladı.

Konuşmasında Sayıştay'ın kamu kaynaklarının verimli kullanılması ve denetlenmesindeki önemine de dikkat çeken Erdoğan, kurumun denetim faaliyetlerini takdirle karşıladığını belirtti. Program, Türk sanat müziği dinletisi ve Sayıştay Başkanı Metin Yener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye takdimi ile sona erdi.

Programa, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve diğer üst düzey devlet yetkilileri de katıldı.

cumhurbaşkanı erdoğan demokrasi anayasa anayasa değişikliği açıklama samsun haber gündem haber