Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sigara Karşıtı Mücadelesine DSÖ'den Destek

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sigara ve tütün endüstrisine karşı mücadelesi DSÖ'nün destek raporuyla güç kazanıyor. Raporda, Avrupa'da tütün kullanımının yılda 1 milyondan fazla ölüme neden olduğu çarpıcı bir gerçekle vurgulanıyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tütün endüstrisine savaş açmasının ardından Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) destek niteliğinde çarpıcı bir rapor yayımlandı. Raporda, Avrupa'da tütünün yılda 1 milyondan fazla ölüme neden olduğu belirtilirken, Erdoğan'ın sigara karşıtı açıklamaları desteklendi.

DSÖ raporunda, tütün kullanımının yanı sıra alkol, işlenmiş gıdalar ve fosil yakıtların da Avrupa'da yılda 2.7 milyon insanın ölümüne sebep olduğu vurgulandı. Raporda, hükümetlerin sağlığa zararlı ürünlere yönelik daha sıkı düzenlemeler getirmesi çağrısında bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tütün endüstrisine karşı verdiği mücadele ve DSÖ'nün desteği, sigara ve tütün ürünlerine karşı uluslararası bir bilinçlenme ve mücadele sürecini hızlandırıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sigara Karşıtı Mücadelesine DSÖden Destek Çarpıcı Rapor dsö açıklama tütün endüstrisine karşı verdiği mücadele dünya samsun haber gündem haber