Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki 8 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası nedeniyle Türkiye'de 1 günlük milli yas ilan edildiğini duyurdu.

Erdoğan, "Reisi'nin ölümünden büyük üzüntü duydum. Kabine toplantımızda, İran halkının yaşadığı derin acıyı paylaşmak üzere ülkemizde bir günlük milli yas ilan edilmesini kararlaştırdık." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki Helikopter Kazası Nedeniyle 1 Günlük Milli Yas İlan Edildi

Erdoğan, konuşmasında helikopterin enkazına ulaşılmasında önemli bir rol oynayan Akıncı İHA hakkında da bilgi verdi. "İran Cumhurbaşkanı sayın Reisi ve beraberindeki heyetin vefat ettiği helikopter kazasında İHA'ların önemi bir kez daha ortaya çıktı. Bayraktar AKINCI TİHA, İranlı kardeşlerimizin talebi üzerine arama kurtarma çalışmalarında aktif görev üstlendi. AKINCI, zorlu hava şartlarına rağmen toplam 2100 kilometrelik uçuş gerçekleştirdi ve görevini başarıyla tamamladıktan sonra ülkemize döndü." dedi.

İHA'ların Hayati Önemi Bir Kez Daha Gözler Önüne Serildi

Bu açıklamalarla birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin İran halkının acısını paylaştığını ve böyle bir trajedi karşısında dayanışma içinde olduklarını vurguladı.