Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi Öncesi Terör Tehdidine Dikkat Çekecek

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington'daki NATO Zirvesi öncesinde, terörle mücadele ve savunma sanayi ticareti konularında önemli adımlar beklediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere ABD'ye hareket etmeden önce önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, zirveden beklentilerinin, müttefikler arasında milli güvenlik hassasiyetlerini gözeten dayanışmanın güçlenmesi olduğunu vurgulayarak, Vilnius'ta alınan kararların terörle mücadele ve savunma sanayi ticaretine yönelik engellerin kaldırılmasında önemli olduğunu belirtti.

Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkan bir diğer konu ise, dünyada artan terör tehdidine dikkat çekmek oldu. Türkiye'nin terör örgütleriyle kararlı ve bütüncül bir mücadele yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, NATO'nun bu yönde daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne verdiği desteği ve NATO'nun güney bölgesine yönelik yeni vizyonunu da zirvede ele alacaklarını belirten Erdoğan, siber güvenlik, dezenformasyonla mücadele ve teknolojik sınamalar gibi konuların da gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Erdoğan ayrıca, Gazze'de Filistin halkına yönelik süregelen katliamları uluslararası camianın dikkatine sunacaklarını ve bu konuyu müttefiklerle görüşmelerinde ele alacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO zirve terör tehdidine dikkat çekti gündem haber