Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye 'teröristan' kurulmasına izin vermeyecek

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Efes-2024 Tatbikatı'nda yaptığı konuşmada Türkiye'nin terörle mücadele ve dış politika konularındaki duruşunu vurguladı. Erdoğan, Türkiye'nin güney sınırlarının ötesinde, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde bir "teröristan" kurulmasına izin vermeyeceğini belirtti.

EFES-2024 TATBİKATI

Erdoğan, Efes-2024 Tatbikatı'na katılarak burada önemli açıklamalarda bulundu. Tatbikatın barışı destekleme harekatına dayalı jenerik bir senaryoyla gerçekleştirildiğini ve herhangi bir ülkenin hedef alınmadığını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin savunma sanayisindeki gelişmeleri vurgulayarak, geçen yıl 185 ülkeye 230 çeşit ürün ihraç ettiklerini ve 5,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Savunma sanayisi için 10 milyar 240 milyon dolarlık yeni sözleşme imzalandığını da ekledi.

TERÖRLE MÜCADELE VE SURİYE POLİTİKASI

Erdoğan, Türkiye'nin güney sınırlarında terör örgütlerinin faaliyetlerine müsamaha göstermeyeceğini ve bir terör devleti kurulmasına asla izin vermeyeceklerini yineledi. IŞİD üzerinden bölgede oynanan oyunları bildiklerini ve bu hokkabazlıklara prim vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, Suriye'deki "seçim" bahanesiyle yapılan mütecaviz eylemleri yakından takip ettiklerini ve oldubittilere karşı harekete geçmekten çekinmeyeceklerini söyledi.

DIŞ POLİTİKA VE YENİ AÇILIMLAR

Erdoğan, dış politikada dostlarını çoğaltmak amacıyla önemli adımlar attıklarını ve yeni açılımlarla yollarına devam edeceklerini ifade etti. Hiçbir ülkeye karşı husumet ve ön yargı beslemediklerini, kimsenin toprağında ve egemenlik haklarında gözlerinin olmadığını söyledi.

İSRAİL'E YÖNELİK ELEŞTİRİLER

Erdoğan, İsrail'in Refah'ta düzenlediği hava saldırısını sert bir dille eleştirerek, bu saldırının insanlığın bittiği nokta olduğunu belirtti. Mülteci kampına yapılan bu saldırıyı soykırım olarak nitelendiren Erdoğan, 36 bin insanın öldürülmesinin, 80 binden fazla masumun yaralanmasının ve sivillerin üzerine bomba yağdırmanın savaş değil soykırım olduğunu vurguladı.