Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Emeklilerle İlgili Çalışmalar Tamamlandığında Paylaşılacak!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları ele almak için özel bir çalışma yaptıklarını ve bu çalışmanın tamamlandığında toplumla paylaşacaklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları ele almak için özel bir çalışma yaptıklarını ve bu çalışmanın tamamlandığında toplumla paylaşacaklarını belirtmiş. Ayrıca, enflasyonla mücadele konusunda da kararlı olduklarını ve önümüzdeki Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında enflasyonun düşeceğini söylemiş.

Öte yandan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, enflasyonda bir iyileşme bekleniyor. Nisan ayı için öngörülen TÜFE artışı %3,42 iken, Mayıs ayı için %3 ve Haziran ayı için %2,54 olarak tahmin ediliyor. Bu gelişmeler, emekli maaşlarına etki edecek zamların da önünü açıyor.

Özellikle Ocak, Şubat ve Mart aylarındaki enflasyon rakamları dikkate alındığında, SGK ve Bağ-Kur emekli maaşlarında %15,05'lik bir artışın gündemde olduğu görülüyor. Bu da emekliler için önemli bir gelişme olarak değerlendirilebilir.

Yılmaz'ın açıklamaları ve TCMB'nin verileri, emeklilerin yaşadığı ekonomik zorluklara dair umut verici bir perspektif sunuyor gibi görünüyor.

cumhurbaşkanı yardımcısı yılmaz emekliler emekliler ile ilgili çalışmalar tamamlandığında paylaşılacak açıklama ekonomi samsun haber gündem haber