Cumhuriyet'in 100. Yılına Özel Karma Sergi OMÜ'de Açıldı

TAKİP ET

Cumhuriyet'in 100. Yılına Armağan karma sergisi OMÜ'de açıldı. 28 sanatçının 46 eseri 31 Mayıs 2024'e kadar sanatseverlerle buluşacak.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Cumhuriyet’in 100. Yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen “Cumhuriyet’in 100. Yılına Armağan” temalı karma sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergi, 20 Mayıs 2024 tarihinde Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi'nde açıldı.

Etkinliğe Önemli İsimler Katıldı

Küratörlüğünü Doç. Dr. Tarık Yazar ve Dr. Öğr. Üyesi Sevinç Yanbeyi Beşer’in üstlendiği serginin açılışına Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Çamaş, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Seylan, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Görsel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aybige Demirci Şenkal, öğretim üyeleri, akademik ve idari personel, emekli öğretim elemanları, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Sergide Yer Alan Eserler

Sergide, Ankara’dan 7 ve Samsun’dan 21 olmak üzere toplam 28 öğretim elemanının eserleri yer alıyor. Grafik tasarım, resim, seramik, cam, fotoğraf ve illüstrasyon gibi çeşitli alanlarda üretilmiş toplam 46 çalışma sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergi 31 Mayıs’a Kadar Açık

Cumhuriyet’in 100. yılına özel hazırlanan karma sergi, 31 Mayıs 2024 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak. Sanat ve tasarım meraklıları bu önemli sergiyi gezip, birbirinden değerli eserleri yakından inceleyebilirler.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi'nde gerçekleşen bu etkinlik, Cumhuriyet’in 100. yılına anlamlı bir armağan niteliğinde. Sanatla dolu bir deneyim yaşamak için tüm sanatseverleri sergiye davet ediyoruz.

 

Cumhuriyet sergisi OMÜ karma sergi sanat etkinlikleri 100. yıl Güzel Sanatlar Fakültesi sanat galerisi seramik resim grafik tasarım