Depremde hayat kurtarmak isteyen öğretmenler AFAD'dan eğitim alıyor

TAKİP ET

Samsun'da, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının "100 Bin Destek AFAD Gönüllüsü Projesi" çerçevesinde, depremde hayat kurtarmak isteyen öğretmenlere eğitim veriliyor.

Samsun'dan eğitime katılan gönüllü öğretmenler, AFAD İl Müdürlüğünün tatbikat alanında uzmanlardan afet durumunda organizasyon, çadır kurma, arama-kurtarma, psiko-sosyal destek, yangın söndürme, ilk yardım gibi konuları uygulamalı olarak öğreniyorlar.

Samsun AFAD İl Müdür Vekili Seyit Ahmet Seldüz, yaptığı açıklamada, AFAD olarak tüm kamu kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlara afet farkındalığı eğitimi verdiklerini belirtti. Seldüz, şimdiye kadar Samsun genelinde 800 öğretmene "Destek AFAD Gönüllüsü" eğitimi verdiklerini ifade etti.

Öğretmenlere verilen eğitimde, ilk yardım, arama-kurtarma, psiko-sosyal destek ve yangın söndürme gibi konuların ele alındığını dile getiren Seldüz, Destek AFAD Gönüllülerinin olası afetlerde bölgede yardımcı olduklarına dikkat çekti. Hedeflerinin 17 Ağustos'a kadar 2 bin öğretmeni Destek AFAD Gönüllüsü yapmak olduğunu vurgulayan Seldüz, AFAD Başkanlığının ise aynı tarihe kadar 100 bin Destek AFAD Gönüllüsü ve 100 bin arama-kurtarma gönüllüsü yetiştirmeyi amaçladığını belirtti.

Mithat Paşa Anadolu Lisesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Burcu Pamuk da eğitimle ilgili olarak, Türkiye'nin deprem bölgesinde bulunduğunu ve her vatandaşın bu tür eğitimleri alması gerektiğini ifade etti. Pamuk, eğitimde deprem anında neler yapılması gerektiği konusunda bilgi aldıklarını ve bu eğitimlerin herkesin alması gerektiğini düşündüğünü belirtti.