Dereköy sakinleri bozuk yollardan şikayetçi

TAKİP ET

Samsun'un 19 Mayıs ilçesi Dereköy sakinleri, bozuk yollardan şikayet etti. Vatandaşlar yolların yapılmasını talep etti.

19 Mayıs İlçesine bağlı Dereköy Mahallesi sakinleri, altyapı çalışmalarının sona ermesinin ardından mahalledeki yolların yapılmaması nedeniyle zor günler yaşıyor. Mahalle sakinlerinin yanı sıra yolların tozlu olması nedeniyle araçlar ve meyve ağaçları, olumsuz şartlardan dolayı toza maruz kalıyor. Vatandaşlar, yetkili kurumlardan acilen sorunun çözülmesini bekliyor.

19 Mayıs İlçesine bağlı Dereköy Mahallesi sakinleri, altyapı çalışmalarının sona ermesinin ardından mahalledeki yolların yapılmaması nedeniyle zor günler yaşıyor. 
 
15 YILDIR YAŞANIYOR 

Yaşanan sorunla ilgili gazetemize konuşan 19 Mayıs Sürücü Kursu İşletmecisi Hasan Guda, "15 senedir Dereköy semtinde oturuyorum. O günden bu güne mahallemizden geçen yolun yapılmaması nedeniyle ailem, komşularım ve mahallemizin sakinleri çevre kirliliğine maruz kalmaktayız.  

Hasan Guda 

Özellikle yaz aylarında mevsim şartlarından dolayı evler, araçlar ve meyve ağaçları aşırı toza maruz kalmaktadır. Kış aylarında ise yolların çamur olması nedeniyle çocuklar okula giderken sıkıntı yaşamaktadır. Sıkıntının yoğunlaştığı yerler, başta ana arter olan Belediye Caddesi olmak üzere Fatih Caddesi ve Necmi Ölgen Caddesi. Bu caddelerde yol yapım çalışmaları yıllardır yapılmıyor. Neden yapmıyorsunuz denildiğinde, alt yapı çalışmaları gerekçe gösteriliyor. Oysa mahallemizde kanalizasyon, içme suyu ve doğalgaz çalışmaları biteli 3 yıl oldu "dedi. 

ENGİZ’E HİZME VAR DEREKÖY’E NİYE YOK?

Guda şöyle devam etti; "Hemen bitişiğimizde Engiz Mahallesi'nin yol sıkıntısı yok. Vatandaşların sabah kalktıklarında ilk işleri sokağı sulamak oluyor. Bazen belediyenin sulama aracı geliyor yolu sulayıp gidiyor fakat 1 saat sonra yol yine toz dumana dönüşüyor. Dereköy Mahallesi'nin uzun yıllardır yaşanan kronik sorunu olan yol probleminin ortadan kaldırılmasını ve yollarımızın yapılmasını talep ediyoruz "dedi. 

samsun samsun haber son dakika bozuk yol dereköy