Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Bölgemizde Barış ve Güvenliğin Sağlanması Hedefimizdir

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NTV canlı yayınına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, Türkiye'nin gündeminin oldukça yoğun olduğunu belirterek, dış politika hedefleri ve yöntemlerinin yeniden değerlendirildiğini söyledi. Fidan, "Önemli olan, hedefimiz, bölgemizde barışın ve güvenliğin sağlanması." ifadelerini kullandı.

Gazze Meselesi ve ABD ile Ayrışma

Gazze meselesine de değinen Fidan, ABD'nin koşulsuz olarak İsrail'i desteklediğini, Türkiye'nin ise Filistin'i desteklediğini vurgulayarak, "Bu bir ayrım noktası." dedi. Fidan, "Gazze meselesinde ABD'nin askeri desteği olmadan İsrail'in bu denli cüretkar bir şekilde soykırım yapması mümkün değil. ABD Başkanı da bunu söyledi." ifadelerini kullandı.

Bakan Fidan'ın açıklamalarından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

Türkiye'nin bölgesel barış ve güvenliği hedeflediği belirtildi.

Ekonomik ve siyasi anlamda Türkiye'nin bölgesinde güçlü bir ülke olduğu vurgulandı.

Yeni dış politika yapılandırmasında Latin Amerika, Afrika ve Türk devletleri ile ilgili genel müdürlüklerin kurulduğu açıklandı.

Konsolosluk ve Türk vatandaşları ile ilgili konular için de ayrı bir genel müdürlük oluşturulduğu ifade edildi.

ABD ile Uzlaşma ve İş Birliği

Fidan, Türkiye ve ABD'nin bazı konularda ayrıştığını, ancak iş birliği yapılan alanların da olduğunu belirtti. Gazze konusunda ateşkes konusunda uzlaşıldığını ve iki devletli çözümün olmadığı durumda sorunun sürekli tekrarlayacağını söyledi. ABD'deki üniversitelerde protestoların olduğunu ve bunun siyasilere mesaj gönderdiğini belirterek, İsrail'in her geçen gün ABD ve Batı'ya maliyetinin arttığını ifade etti.

hakan fidan filistin israil