DİSK Emekli Sen Samsun Şube Başkanı Arif Kutlu: 2024 emekliler için sefalet yılı oldu

TAKİP ET

DİSK Emekli Sen Samsun Şube Başkanı Arif Kutlu, "Bu yıl emekliler için sefalet yılı oldu, açlığa mahkum edildik "dedi.

DİSK Emekli Sen Samsun Şube Başkanı Arif Kutlu, Emekliler Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, emeklilerin açlık, yoksulluk, sefalet üçgeninde hayatta kalmaya çalıştığını söyledi. Kutlu, "Türkiye’de emekliler, yıllardır ne Emekliler Haftası'nı ne de Emekliler Günü'nü kutlayabiliyor. Emeklilerin kendileri için ayrılan bu haftada, dahası 'emeklilerin yılı' ilan edilen 2024 yılında, günlerimiz kutlamalarla değil yaşam mücadelesiyle geçiyor "dedi. 

'ONLAR ASLA BARIŞMAYACAĞIZ' 

Kutlu, "Enflasyonun sebebini işçilerin ücretlerinde, emeklilerin aylıklarında arayanlar sermayeyi beslemeye devam ediyor. 
Bilim kar enflasyonu diyor; onlar emekli aylıkları. 
Bilim firmaların karları diyor; onlar asgari ücret-enflasyon sarmalı! Emekliler açlık sınırının yarısındaki aylıklarımızla ne geçinebiliyor ne barınabiliyor ne de temel gıda maddelerine erişebiliyoruz diyor; onlar çalışmıyorlarsa yaşamasınlar!

 Bu şartlarda, 4 milyona yakın emeklinin Temmuz ayında hiç zam almayacağı ya da resmi enflasyon oranından dahi düşük zamlı aylıklara mahkum edileceği yüksek enflasyonun bedelini hep birlikte ödeyeceğimizi söylemekten çekinmiyorlar! 
Yanlış ekonomi politikalarının, yanlı programların bedelini işçilere, emekçilere, emeklilere ödetenlerle barışmayacağız! "dedi.