DİSK Emekli Sen Samsun Şube Başkanı Arif Kutlu: "Emekliler yaşam mücadelesi veriyor"

TAKİP ET

DİSK Emekli Sen Samsun Şube Başkanı Arif Kutlu, emeklilerin yaşam mücadelesi verdiğini belirterek, insanca yaşama yetecek ücret talebini gündeme taşıdı.

DİSK Emekli Sen Samsun Şube Başkanı Arif Kutlu, zamlara, enflasyona karşı insanca bir yaşam, insanca bir emeklilik istediklerini söyledi. 

'İNSANCA YAŞAM İSTİYORUZ'

Kutlu, "En düşük emekli aylığının 10 bin liraya yükseltildiği gerçeği yansıtmıyor. Aylıklara seyyanen ya da oransal bir artış yapılmadığı için kök aylıkları aynı kalan emekliler önümüzdeki dönemde yapılacak zamlardan ya hiç etkilenmeyecek ya da çok daha düşük oranlarda zamlara mahkûm edilecek. Diğer yandan aylığı 10 bin liranın bir lira üstünde olanlarımıza bu düzenlemenin hiçbir katkısı olmayacak. Her seçim dönemi öncesinde, seçim yatırımı olarak önümüze atılan üç-beş puanlık iyileştirmeler, üç kuruşluk müjdeleri kabul etmiyoruz! 

Öyle bir iktidar ki; seçim yatırımı olarak gördüğü milyonlarca emekliye verdiği müjdeler, emeklileri açlık sınırının altında yaşamaktan kurtarmıyor! 
Öyle bir iktidar ki; açlık sınırının 16 bin liraya yükseldiği bir dönemde, en düşük emekli aylığını 10 bin liraya çıkardığını müjdelemekten geri durmuyor "dedi.