Diyanet'in Kurban Kesimi Tebliği Resmi Gazete'de: Cezalara Zam Geldi

TAKİP ET

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre kurban kesimindeki kurallara uymayanlara uygulanacak cezalarda artış oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ"i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğe göre, il ve ilçelerde Kurban Hizmetleri Komisyonu kurulacak ve Kurban Bayramı'na 15 gün kala İstanbul'da, diğer illerde ise 1 ay önce kurban satış ve kesim yerleri hazır hale getirilecek.

Kurban kesiminde kurallara uymayanlara uygulanacak cezalar da belirlendi. Park, bahçe, cadde, sokak gibi umuma açık alanlarda kurban satışı veya kesimi yapanlara Çevre Kanunu'na göre 4 bin 810 lira idari para cezası uygulanacak. Geçtiğimiz yıl bu ceza miktarı 3 bin 36 liraydı.

Kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almayanlara toplu kesimler için 464 bin 585 TL, konutlarda ise 11 bin 540 TL idari para cezası verilecek. Ayrıca, hayvanlara kötü davrananlara da 7 bin 216 lira idari para cezası uygulanacak.

Tebliğe göre İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri 1 Haziran'da başlayacak ve halk eğitim merkezlerinde 20 saatlik "Kurban Kesim Elemanı" yetiştirme kursları düzenlenecek. Kurban kesimi sırasında yoğunluğu önlemek için randevu sistemi de uygulanacak.

Kurban kesimi Diyanet Resmi Gazete Cezalara Zam Geldi Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ ekonomi samsun haber gündem haber