Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Dünyanın İslam'ın ve Kur'an'ın merhametine ihtiyacı var"

TAKİP ET

Samsun'da Yaz Kur'an Kursları'nın açılış programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, dünyanın İslam'ın ve Kur'an'ın merhametine ihtiyacı olduğunu vurguladı. Erbaş, İslam medeniyetinin merhamet medeniyeti olduğunu ve Kur'an'ın insanlık için bir çözüm sunduğunu belirtti.

Program, Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Açılışta, Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır ve Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sadide Akbulut da konuşarak, kursiyerlere başarılar diledi. Öğrenciler, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualar okudu.

"CAMİSİZ ŞEHİR KALPSİZ BEDENE BENZER"

Prof. Dr. Erbaş, camilerin sadece ibadet yerleri olmadığını ve eğitim merkezleri olarak da önemli bir rol oynadığını ifade etti. Camilerin şehirlerin aydınlanmasında önemli olduğunu belirten Erbaş, "Camisiz şehir kalpsiz bedene benzer," dedi ve camilerin ilim ve hikmetin öğrenildiği yerler olduğunu vurguladı.

"DÜNYANIN İSLAM'IN VE KUR'AN 'IN MERHAMETİNE İHTİYACI VAR"

İsrail'in Filistin'e yönelik zulmüne de değinen Erbaş, Kur'an ahlakıyla hareket etmeyen toplumların zulüm ve işgale neden olduğunu söyledi. Kur'an'da ve İslam savaş hukukunda masumlara, kadınlara, çocuklara ve ibadet yerlerine zarar verilmemesi gerektiği belirtilmiştir. Erbaş, İslam medeniyetinin merhamet dolu olduğunu ve dünyanın bu merhamete ihtiyacı olduğunu belirtti.

SAMSUN VALİSİ TAVLI: "ÇOCUKLARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUZ"

Samsun Valisi Orhan Tavlı da açılışta konuşarak, Yaz Kur'an Kursları'nın çocukların dini ve manevi eğitimlerini pekiştirdiğini belirtti. Vali Tavlı, kursların çocuklara yeni dostluklar kurma imkanı sunduğunu ve milli değerleri benimsemelerine katkı sağladığını ifade etti.

Açılışa AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, kursiyerler, öğretmenler, din görevlileri ve aileler katıldı.