Doğanın Kalbinde: Kulakkaya Yaylası

TAKİP ET

Giresun'un Kulakkaya Yaylası, 1700 rakımlı eşsiz doğası ve temiz havasıyla doğaseverlerin gözdesi. Mavigöl ve Göksu travertenlerine yakınlığıyla ilgi çekiyor.

Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Kulakkaya Yaylası, eşsiz tabiatı ve temiz havasıyla doğaseverlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. İlçenin Yavuzkemal beldesi sınırlarında yer alan 1700 rakımlı bu yayla, her geçen gün daha fazla ziyaretçi ağırlıyor.

Turizm Merkezi Kulakkaya

1991 yılında turizm merkezi ilan edilen Kulakkaya Yaylası, Giresun'un en ünlü yaylalarından biri. Mavigöl ve Göksu travertenlerine yakınlığı sayesinde yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği popüler mekanlar arasında yer alıyor.

Yavuzkemal Belediye Başkanı'ndan Övgü

Yavuzkemal Belediye Başkanı Adem Önal, bölgenin incisi olarak nitelendirdiği Kulakkaya Yaylası'nın, yeryüzünün cennet köşelerinden biri olduğunu belirtti. Son yıllarda çevresindeki Mavigöl ve Göksu travertenlerinin de etkisiyle yaylanın popülerliğinin arttığını ifade eden Önal, dört mevsim boyunca turizm hareketliliğinin yaşandığını vurguladı.

Sıcaktan Bunalanlara Serin Bir Kaçış Noktası

Önal, "Bol oksijen, temiz hava ve doğa ile iç içe bir yer Kulakkaya. İnsanlarımız bu eşsiz güzelliklerin içinde zaman geçiriyor, şehrin stresini burada atabiliyorlar. Buranın her mevsimi birbirinden güzel. Gelmeye, gezmeye ve görmeye değer bir yer." dedi.

Turizm Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor

Bölgede turizm altyapı ve üst yapı çalışmalarının sürdüğünü belirten Önal, alternatif yol, yöresel ürün satışı için pazar alanı ve otopark çalışmalarına ilişkin bilgiler paylaştı.

Ziyaretçi Yorumları

Kulakkaya Yaylası'nı ziyaret eden Dursun Kara, arkadaşlarının tavsiyesi üzerine geldiğini belirterek yaylayı ve bölgeyi çok güzel bulduğunu söyledi.

Kulakkaya Yaylası Giresun doğa turizmi Mavigöl Göksu travertenleri yayla turizmi Yavuzkemal doğaseverler