Doğu Afrika'da Bir İlk: Elektrikli Demir Yolu Hattı Faaliyete Geçti

TAKİP ET

Tanzanya'nın Darüsselam ve Morogoro şehirleri arasında yapımı tamamlanan 300 kilometre uzunluğundaki elektrikli demir yolu hattı hizmete açıldı. Bu hat, Doğu Afrika'daki ilk elektrikli "standart açıklıklı" demir yolu hattı olarak tarihe geçti.

Tanzanya'nın kıyı şehri Darüsselam ile batısındaki Morogoro şehirleri arasında 300 kilometre uzunluğunda elektrikli ve sinyal sistemli demir yolu hattı faaliyete geçti. Yapı Merkezi Proje Müdürü M. Fırat Aygen, hattın Doğu Afrika'da bir ilk olduğunu vurguladı ve bu projenin ulaşım hizmetlerini dönüştüreceğini belirtti.

Aygen, Yapı Merkezi'nin Tanzanya'da devam eden 5 bölümlük demir yolu hattının 4'ünü üstlendiğini ve toplamda 1000 kilometreden fazla yeni demir yolu hattı inşaatında faaliyetlerin sürdüğünü söyledi. Projenin ilk bölümü tamamlanmış olup, ikinci bölümün de yakında tamamlanacağı kaydedildi.

Tanzanya Demiryolları Şirketi Genel Müdürü Masanja Kadogosa, bu adımın Tanzanya ve Doğu Afrika'nın ulaşım altyapısını geliştirerek ekonomik büyümeyi teşvik edeceğine dikkat çekti. İlk seferini ücretsiz olarak 1400 yolcu ile gerçekleştiren tren hattı, iki şehir arasındaki ulaşım süresini yaklaşık 2 saate indirdi.

Tanzanya doğu afrika ilk elektrikli demir yolu hattı dünya samsun haber gündem haber