Düzce'de Kaybolan Kukumav Yavruları Kurtarıldı

TAKİP ET

Düzce'de uçuş provası sırasında yuvalarına ulaşamayan kukumav yavruları, veteriner hekimler tarafından bakılarak iyileştiriliyor ve uçma egzersizleri sonrasında doğaya salınacaklar.

Düzce'de uçuş provası sırasında yuvalarına ulaşamayan 3 kukumav yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Veteriner hekimlerin özenli bakımıyla iyileşen yavrular, kanat uzunluklarının yeterli seviyeye gelmesinin ardından doğaya salınacak.

Veteriner Hekimlerin İlgisiyle İyileşme Süreci

Veteriner hekim Murat Ünlü, yavruların bitkin halde bulunduktan sonra kendilerine getirildiğini belirterek, "Yavrularımız halsiz ve bitkindi. Protein ağırlıklı beslenme programı ve özel tedaviler uygulayarak genel durumlarını toparladık. Bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için hayvansal gıda takviyeleri yapıyoruz. Şu an ilk günlerine göre çok daha iyi durumdalar ve kendi kendilerine beslenmeye başladılar" dedi.

Uçuş Egzersizleri ve Doğaya Salınma Süreci

Veteriner hekim Zeynep Hızal ise kukumav yavrularının genellikle mayıs, haziran ve temmuz aylarında uçuş egzersizleri yaptıklarını ifade ederek, "Bu dönemde anneleri tarafından teşvik edilen yavrular, bazen yuvadan uçamayabilir ve kaybolabilirler. Yavrularımızın uçuş kabiliyetini iyice kazanıp kazanmadıklarını gözlemleyip, uygun olduğunda doğal ortamlarına geri bırakacağız. Şu an sağlıklılar ve iyileşme süreçleri devam ediyor. İyileşmeleri tamamlandığında uçuş denemelerini sıklaştırarak en kısa sürede doğaya salacağız" diye konuştu.

Düzce'deki bu özel müdahale ile kukumav yavrularının doğal yaşamlarına sağlıklı bir şekilde geri dönmeleri hedefleniyor.

kukumav yavrusu rehabilitasyon Kukumav doğal yaşam samsun haber samsun