e-Devlet'te Birikmiş Paranız Olabilir, Hesabınızı Kontrol Edin!

TAKİP ET

Özel sektörde çalışanlar ve devlet tarafından yapılan ödemelerle ilgilenen vatandaşlar, e-Devlet üzerinden birikmiş paralarını kontrol edebilirler. Detaylar haberimizde...

Milyonlarca çalışan ve devlet tarafından destek ödemeleri alan kişiler, farkında olmadan bankalarda birikmiş paralara sahip olabilirler. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan ödemeler, vatandaşların hakları arasında önemli bir yer tutuyor. Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ve şahıs ödemelerini e-Devlet üzerinden kontrol ederek birikmiş alacaklarınızı öğrenmek oldukça kolay.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nda bekletilen paralar, sahipleri tarafından unutulabiliyor veya fark edilemiyor. Bu nedenle, düzenli olarak hesaplarınızı kontrol etmek ve hak ettiğiniz destekleri almak önemli bir adımdır. Unutulan para yardımlarını geri almak için vatandaşlar, e-Devlet üzerinden sorgulamalar yapabilirler. SGK'nın resmi internet sitesi veya e-Devlet sistemi aracılığıyla yapılan sorgulamalarla, unutulan yardımların varlığı kolaylıkla öğrenilebilir ve hak sahibi olunan paralar alınabilir.

Devletin sunduğu yaşlı aylığı gibi destekler, belirli koşulların sağlanması halinde 65 yaş üstü vatandaşlara verilmektedir. Engelli bireylerin bakımını üstlenen yakınlarına sağlanan destekler de bu kapsamda bulunmaktadır. Anne adaylarına ve çalışamayan hastalara sağlanan destekler de unutulabiliyor ve bu tür yardımlardan faydalanmak için ilgili kurumlara başvurmak gerekmektedir.

Bankalarda unutulan paralar konusunda ise, bankalar belirli bir süre içinde sorgulama yapma hakkı tanımlamaktadır. Bankaların resmi internet siteleri üzerinden yapılan duyurular sayesinde, vatandaşlar unutulan paralarını isimlerine göre sorgulayabilir ve geri alabilirler. Devletin sağladığı sosyal yardımlar ve bankalarda unutulan paralar, vatandaşların hakları içindedir ve bu haklardan faydalanabilmek için düzenli olarak ilgili platformları kontrol etmek ve gerekli sorgulamaları yapmak gerekmektedir.

e-devlet hesap birikmiş para e devlet kontrol özel sektör devlet tarafından yapılan ödemeler ekonomi gündem haber samsunhaber