Eğitim Sen 29 yaşında

TAKİP ET

KESK'e bağlı Eğitim Sen, kuruluşunun 29. yıldönümünü kutluyor. Samsun Şube Başkanı İsmail Yavuz, "Eğitim ve yükseköğretim hizmetlerinin ticarileştirilmesine karşı mücadelemiz sürecek "dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK )bağlı Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı İsmail Yavuz, sendikanın yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek sendikanın 29. kuruluş yıldönümünde mücadeleye devam edecekleri mesajı verdi. 

'MÜCADELE SÜRECEK' 

Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı İsmail Yavuz, "Eğitim ve bilim emekçilerinin kazanılmış haklarının ortadan kaldırılmasına, eğitimde yaşanan dinselleşme uygulamalarına, eğitim ve yükseköğretim hizmetlerinin adım adım ticarileştirilmesine karşı herkes için eşit, parasız, bilimsel, laik ve anadilinde eğitim mücadelemiz kararlılıkla sürecektir.  
Gerek ekonomik ve demokratik haklarımız gerekse örgütlü mücadelemiz açısından ülke tarihinin en zorlu dönemlerinden birini yaşadığımız bugünlerde, sendikamızın burada bulunan herkesin onurlu ve direnç dolu mücadele azmine ihtiyacı vardır. Bizler bilimden, laiklikten; emek, barış, demokrasi ve özgürlükten yana eğitim ve bilim emekçileri olarak haklarımıza ve geleceğimize ne kadar sahip çıkabilirsek, iş yerlerimizde eğitim ve bilim emekçilerini ortak talepler etrafında ne kadar birleştirebilirsek o kadar güçlü ve dirençli oluruz "ifadelerini kullandı.